Поради

Як підібрати шарф до пальта?

Як підібрати шарф до пальта?

Шарф – це модний аксесуар, який вимагає уважного ставлення. Правильно підібраний, він підкреслить ваш стиль, додасть йому вишуканості. В іншому випадку все може бути безнадійно зіпсовано.

 

Але якщо ви не вмієте правильно підбирати і носити шарф, то це не означає, що потрібно від нього відмовитися. Всьому і завжди можна навчитися, прислухаючись до порад досвідчених стилістів.
У холодні дні, коли так не вистачає сонячного тепла, шарф може не тільки зігріти, але ще і поліпшити настрій. Яким чином? Все дуже просто – потрібно вибирати шарфи яскравих і соковитих кольорів, які будуть нагадувати вам про літо. Кольоротерапія – потужний засіб від осінньої хандри. І шарф яскравих забарвлень відмінно впорається з покладеною на нього важливою місією.
Вже давно шарфи перестали бути виключно прямокутної форми. Сьогодні на ринку представлені трикутні, квадратні вироби і ті, які мають кільцеподібні форму. Обмеження за довжиною також вже давно зняті, не кажучи про матеріали (вовна, шовк, кашемір, оксамит і навіть хутро).
Отже, ви вибираєте шарф до свого нового пальта. Що ж потрібно врахувати?

По-перше, стиль пальта. Для класичного стилю підійде легкий, повітряний шарф, спортивні варіації краще поєднуються з виробами більш щільними, теплими. Але не варто до шкіряного пальта надягати товстий в'язаний шарф – таке поєднання виглядає дещо грубувато.

Звертайте увагу на сполучуваність кольорів. Досвідчений стиліст завжди порадить вам оптимальні варіанти, але і самостійно зробити вибір нескладно. Варто вибирати тон шарфа в залежності від своєї комплекції. Наприклад, власницям стрункої фігури підійдуть численні світлі відтінки: бежевий, кремовий, світло-зелений і т. д. (бажано однотонні). Жінкам з більш пишними формами краще звернути увагу на темні тони, можна навіть з непомітним малюнком.
І, звичайно ж, не забувайте про якість. Дешевий шарфик буде погано поєднуватися з дорогим кашеміровим пальтом, втім, як і навпаки.

Як правильно зав'язати шарф?
Найпростішим варіантом є одинарний вузол. Зав'язують його таким чином: шарф потрібно закинути на шию так, щоб один його кінець був довший за інший. Його слід обмотати навколо шиї і розправити. При цьому він повинен прикрити верхню частину ваших грудей. Подібно до нього зав'язується і вільний одинарний вузол. Відмінність – більш вільне затягування.
Універсальний варіант – паризький вузол. Зав'язують його так: шарф складіть навпіл за довжиною, закиньте на шию і вставте кінці у петлю, що утворилася на згині. Після цього трохи затягніть – і вузол готовий. Просто і стильно!
У холодні дні доречніше буде використовувати подвійний вузол, який дуже схожий зовні на паризький, але виходить більш об'ємним. Зав'язують його таким чином: на шию закидаєте шарф і обмотуєте довший його кінець навколо неї два рази. Затягувати треба не дуже сильно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, Модні тренди
В тему