Поради

Порохотяг: чистота в будинку

Порохотяг: чистота в будинку

Сучасні виробники побутової техніки пропонують сьогодні десятки різних видів порохотягів. Загубитися серед такого різноманіття дуже легко, як же вибирати?

Тип прибирання

За типом прибирання пилососи поділяються на:

  • миючі;
  • для сухого та вологого прибирання;
  • для сухого прибирання.

Найголовніше, чого ми завжди чекаємо від пилососа, – це ефективність прибирання. Які параметри впливають на цей важливий показник? Основні і найважливіші, це, звичайно ж:

  • потужність всмоктування;
  • тип пилозбірника;
  • ступінь і системи фільтрації;
  •  зручність і комфорт в експлуатації.

Потужність всмоктування

Під потужністю всмоктування мається на увазі сила і швидкість, з якою пристрій збирає бруд і пил. Чим більше потужність всмоктування, тим краще він виконує свою роботу. Оптимальною вважається потужність 350-400 Вт.

Тип пилозбірника

У сучасних моделях пилососів основні види пилозбірника – це:

·        мішки для збору пилу;

·        контейнери;

·        аквафільтри.

Мішки для збору пилу бувають паперові і текстильні. Паперові мішки затримують дрібні частинки пилу, але вимагають заміни залежно від міри заповнення. Текстильні мішки підходять для багаторазового використання, однак вони пропускають дрібні частинки пилу. Тому виробники рекомендують використовувати в пилососах паперові мішки для збору пилу.

Порохотяги з контейнером набагато зручніші і привабливіші для багатьох, ніж пилососи з мішком для збору пилу. Контейнер легко очищається від пилу, також його можна мити, а потужність всмоктування пилососа не падає залежно відзаповненості контейнера, як це трапляється з пилососами з мішком для збору пилу.

Однак очищення контейнера більш трудомістке і менш гігієнічне, ніж заміна мішка для збору пилу, що також варто враховувати при виборі пилососа.

Принцип роботи порохотягаз аквафільтром у тому, що частинки пилу утримуються водою, що знаходиться в спеціальному резервуарі. Ступінь фільтрації пилу вважається найбільш високою саме в пилососах з аквафільтром. Також при прибиранні він зволожує повітря в приміщенні, що є дуже корисно.

Однак такі пилососи більші і важчі за своїх побратимів з мішком або контейнером для збору пилу. Також вони потребують проведення повного комплексу супутніх процедур при кожному прибирання (залив води, прибирання, злив брудної води, очищення і сушка резервуара для води), що може бути не завжди зручно.

Зручність і комфорт в експлуатації

Велике значення має зручність користування пилососом. На це впливають такі деталі, як розмір і вага, наявність додаткових насадок, якість трубки і шланга, рівень шуму, довжина шнура.

Чим менший і легший пилосос, тим зручніше переміщати його по кімнаті – однак варто пам'ятати, що маленькі пилососи мають контейнери для збору пилу з меншою ємністю. Адже розмір порохотяга зменшується насамперед за рахунок розмірів пилозбірника.

Щоб прибирання було максимально ефективним, слід користуватися різними насадками для конкретних цілей і видів поверхонь. Чим більше різних насадок, тим зручніше прибирання.

Трубки бувають з пластику, алюмінію або сталі. Пластикові та алюмінієві трубки досить легкі, а сталеві трубки, в свою чергу, є найміцнішими. Також трубки  можуть бути складеними або телескопічними (втягуються одна в одну). Телескопічні трубки, як правило, більш легкі і дозволяють встановлювати будь-яку довжину для будь-якого зросту людини.

Користування пилососом стає ще більш зручним, якщо він оснащений додатково кнопками управління, розташованими на ручці.

Оптимальними значеннями рівня шуму пилососа вважаються 78-82 Дб.

Довжину шнура доцільно підбирати від 5 м. Пилососи з коротшими шнурами не дуже зручні в експлуатації, оскільки звужується радіус дії.

Порохотяги для сухого та вологого прибирання

Пилососи для сухого та вологого прибирання досить зручні в експлуатації. За їхньою допомогою можна не тільки зробити звичайне прибирання приміщення, але й найпростіше вологе прибирання: зібрати вологе сміття, видалити воду з підлоги та інших поверхонь.

У пилососах для сухого та вологого прибирання в якості пилозбірника використовується контейнер або аквафільтр.

Миючі пилососи

З його допомогою можна обробити не тільки підлогу, але і багато інших поверхонь. Миючий пилосос миє, доглядає, протирає, всмоктує, ідеально чисто й на всю глибину волокон.

Принцип його дії має свої особливості, що відрізняють його від пилососів тільки для сухого, а також  для сухого та вологого прибирання. Миючий розчин під тиском впорскується в тканину або на поверхню і всмоктується разом з розчиненим брудом. Чудово видаляє бруд, жир, плями, неприємні запахи, а завдяки потужному всмоктуванню на поверхні залишається мінімальна вологість.

За допомогою миючого пилососа можна виконати деякі дії, недоступні звичайному, наприклад, прочистити раковину, помити скло.

Однак він не може замінити собою пилосос для сухого прибирання. Також миючі пилососи краще не використовувати на поверхнях, які бояться вологи.

Варто зазначити і те, що миючий пилосос вимагає постійних додаткових витрат на спеціальні мийні засоби.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему

Останні матеріали