Поради

Особливості вибору кухонної витяжки

Особливості вибору кухонної витяжки

Кухонні витяжки мають й інші назви: кухонні очищувачі повітря, надплитні фільтри. Їх мета полягає у видаленні забрудненого на кухні повітря або його очищення із застосуванням фільтрів.

Кухонна витяжка. Особливості конструкції

Конструкція витяжки загалом нескладна. До її складу входять: 1-2 електродвигуни, забезпечені вентиляторами, 1-4 фільтри, корпус.

Використовуються 2 види фільтрів –тонкого очищення і грубого. Фільтри грубої очистки необхідні для вбирання жиру, що утворюється при приготуванні продуктів. Вони мають вигляд сітки, виготовлені з металу (алюміній, сталь) чи синтетичних матеріалів. Перші використовуються як фільтри багаторазового застосування, а синтетика – одноразового. Фільтри легко демонтувати для сервісного обслуговування.

Жирові фільтри покликані охороняти електромотор з вентилятором і повітропроводи. Їх застосування багаторазово збільшує строк експлуатації кухонної витяжки. Якщо жировий фільтр відсутній, то жирові відкладення доведеться прибирати з елементів повітроочисника вручну.

Фільтри тонкого очищення, до складу яких входить активоване вугілля, відмінно уловлюють дрібнодисперсні частинки і поглинають неприємні запахи.

На практиці вважається, що більш економічно вигідно послуговуватися витяжкою, де використовуються тільки фільтр грубого очищення.

Витяжки бувають різні

Вибір витяжки або очисника повітря починається з їх класифікації.  Найпростіший і при цьому досить функціональний варіант –звичайна витяжка, яка лише відводить повітря.

Втім, занадто примітивною її теж не назвеш, оскільки конструкція подібної витяжки розроблена таким чином, щоб разом з відтоком забрудненого повітря в приміщення надходило свіже повітря.

Через низьку вартість і простоту конструкції звичайна витяжка не очищає повітря, оскільки не має ніяких фільтрів, а лише виводить повітря за допомогою вентиляції. Набагато частіше в салонах кухонної техніки можна побачитивитяжні очищувачі повітря, які відрізняються від найпростіших наявністю жирових фільтрів. Функцією таких очисників повітря є відтік гарячого повітря, що утворився в результаті готування, завдяки чому температура повітря на кухні знижується.

Очищувачі повітря, які призначені не тільки для відтоку повітря, але і для його рециркуляції, будуть вдалим вибором. Такі пристрої мають можливість переключення режимів роботи, і в їх конструкцію завжди включені як жирові, так і вугільні фільтри.

Навіщо вмикати світло, коли є підсвічування?

Очисником повітря стає ще зручніше користуватися, якщо в нього вбудовано підсвічування. Як правило, в конструкції застосовуються лампи, потужність яких цілком достатня для підсвічування кухні – це можуть бути як звичайні лампи, так і денного світла.У більш дорогих моделях очисників повітря передбачено регулювання яскравості лампи або навіть її фокусування.

Який вибрати корпус?

На кінцеву ціну очищувача повітря сильно впливає якість і матеріал корпусу, це може бути пластик, загартоване скло, алюміній або нержавійка. У співвідношенні «ціна – зовнішній вигляд виробу», ймовірно, переможцем є очищувач повітря в корпусі з алюмінію, адже він елегантно виглядає і дуже практичний, тому можна не боятися залишити на ньому пальці, і він відмінно миється.

Комбінація зі скла та алюмінію прекрасно виглядає та справляє враження дорогого і солідного виробу.

Встановлення повітроочисника

Для ефективної роботи очищувача вкрай важливе його правильневстановлення, тобто підключення до вентиляції будівлі. При монтажі пристрою слід враховувати, що патрубки не повинні занадто сильно згинатися або бути дуже довгими, оскільки це здатне сильно знизити продуктивність навіть найпотужнішого приладу.Якщо діаметр повітропроводів досить великий, а «колін» застосовується мінімум, очисник повітря буде працювати максимально ефективно. Вам можуть запропонувати монтаж приладу за допомогою гофрованих шлангів, аргументуючи це низькою вартістю і малим часом установки – пам'ятайте, що в цьому випадку можливе значне зниження продуктивності пристрою!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему