Поради

Помилки при пранні, які псують одяг

Помилки при пранні, які псують одяг

Щоб речі не втратили форму і зберегли презентабельний вигляд, необхідно не тільки добре доглядати за ними, але і правильно їх прати.

Про те, як уникнути проблем із пранням і зберегти одяг, читайте в цьому матеріалі.

Сортування речей

Навряд чи комусь прийде в голову прати кольоровий одяг разом з речами білого кольору: очевидно, що ні до чого хорошого це не призведе. Однак сортувати речі за тканиною багато господинь не вважають за необхідне. Вовняні, синтетичні, шовкові та інші речі вимагають різної температури води під час прання. Їх спільне прання може призвести до деформації тієї чи іншої речі.

Кількість прального порошку

В даному випадку більше - не означає краще. Надлишок засобу погано вимивається з тканини, залишаючись в складках і швах. Крім того, якщо ви переборщите з кількістю порошку, у пральній машині утворюється занадто багато піни, а вона може затримувати бруд в області манжетів і комірів блузок і сорочок.

До речі, те саме стосується і відбілювача: його надлишок при пранні білих речей може призвести до їх псування, оскільки засіб робить тканину менш міцною.

Видалення плям

Люто терти пляму на одязі, сподіваючись таким чином швидше від неї позбавитися, - погана ідея. Тканина стоншиться і річ буде зіпсованою. Позбавлятися від плям необхідно акуратно, залишивши засіб для видалення плям на забрудненому місці протягом деякого часу, а потім акуратно запрати річ або промочити пляму тканиною білого кольору, перш ніж відправити річ в пральну машину.

Завантаження одягу в пральну машину

По-перше, необхідно пам'ятати про те, що завантажувати барабан пральної машини під зав'язку не варто: це може привести до псування як речей, так і самої машинки. Відправляючи одяг в пральну машину, вивертайте її навиворіт: це захистить штани, сорочки і джемпери від швидкої втрати кольору. Блискавки на одязі перед пранням повинні бути застебнуті, інакше є ризик, що зубчики зашкодять інші речі. А ось гудзики, навпаки, краще розстебнути: так ймовірність того, що вони відірвуться, буде меншою.

Сушка одягу

Якщо у вас немає спеціальної сушарки або машинка не оснащена функцією сушки білизни, доводиться розвішувати білизну по-старому. Для початку візьміть за правило звільняти пральну машинку від речей відразу після того, як прання закінчилося. В іншому випадку одяг втратить свіжість, може набути неприємного запаху і його знову доведеться прати. Важливий і сам спосіб сушки одягу. Наприклад, речі, які можуть розтягнутися, краще не вішати ні на мотузку, ні на плечики, а акуратно розкласти на сушарці для білизни. Інші речі можна акуратно розвісити, намагаючись не сушити поруч кольорові і чорні речі.

До речі, розвішувати висохлий одяг теж необхідно з розумом. Так, наприклад, спідниці та брюки краще вішати на спеціальні вішалки, щоб запобігти формуванню на одязі складок. Для зберігання тонких светрів вибирайте м'які плічка з поролоновими вставками. А важкі светри, толстовки і кофти найкраще зберігати на полицях.

Догляд за пральною машиною

Те, як ви піклуєтеся про пральну машину, в результаті відбивається і на якості речей після прання. Агрегат слід частіше мити і як мінімум протирати барабан і дверцята після кожного прання, видаляючи надлишки вологи. Не забувайте про відсік для прального порошку і кондиціонера. Під ним часто накопичуються надлишки миючих засобів, тому мити його слід досить часто. І не захлопуйте дверцята пральної машини відразу після закінчення прання і вилучення з барабана випраної білизни: дайте машинці висохнути і провітритися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, дім, одяг
В тему

Останні матеріали