Поради

Секрети щасливих стосунків

Секрети щасливих стосунків

 

Хороші стосунки в родині поліпшать ваше життя у всіх напрямках, зміцнять здоров'я, гармонізують емоційний стан і розширять соціальні зв'язки.

 

Однак психологія стосунків свідчить про те, що стосунки можуть забирати вашу життєву енергію, якщо вони невзаємні. Любов і здорові взаємини передбачають роботу в одній команді, участь і готовність адаптуватися, готовність змінити все життя. Дізнайтеся про те, як зберегти здорові стосунки сильними, або відновити довіру і любов.

Стосунки кожної людини унікальні, і люди «притягуються» через різні причини. Але є деякі закони психології взаємин, які діють завжди і скрізь. Знання цих основних законів допомагає наповнити стосунки змістом, підтримувати їх захопливими, як у щасливі часи, а одиноким людям знайти любов.

 

Здорові стосунки наповнені емоціями.

Деякі люди спокійно співіснують один з одним, їхні стосунки здаються мирними, але вони насправді не пов'язані один з одним. Хоча вони можуть видатися стабільними на поверхні, відсутність участі і чуттєвого взаємозв'язку збільшується через деякий час. Якщо партнери захочуть поговорити про щось важливе, виявиться відсутність розуміння і підтримки. А в результаті виникне конфлікт. Деякі пари витримують конфлікт, зберігаючи спокій, у той час як інші підвищують голос і пристрасно висловлюють незгоду.

Важливий закон міцних стосунків: не бійтеся конфліктів і висловлюйте емоції. Ви повинні відчувати, що маєте можливість висловити те, що вас турбує, не побоюючись при цьому відплати.

 

Не життя для стосунків, а стосунки для життя.

Ще один закон психології стосунків: життя та інтереси існують і за межами стосунків. Жодна людина в світі не може задовольнити всі наші потреби та інтереси, і, чекаючи занадто багато від людини, можна перестаратися з нездоровим тиском у взаєминах. Наявність друзів і різноманітних інтересів не тільки зміцнює ваші соціальні зв'язки, але і приносить нові ідеї для стимуляції взаємин. Коли все ваше життя і всі ваші бажання спрямовані виключно на стосунки, виникає небезпека утворення любовної залежності.

 

Спілкування на різних рівнях.

Чесне, пряме спілкування є ключовою частиною будь-яких стосунків. Коли обидві людини відчувають себе комфортно і висловлюють свої потреби, страхи і бажання, довіра зміцнюється.

Наступний закон психології стосунків: найважливіше значення для комунікації мають невербальні сигнали, мова тіла, очей, губ, і, звичайно, дотик рук. Тому приділяйте увагу підтримці фізичної близькості. Тілесне сприйняття є фундаментальною частиною людського існування. Дослідження дітей показали важливість регулярних, люблячих дотиків для розвитку мозку. Ці переваги фізичного контакту не закінчуються в дитинстві. Життя без фізичного контакту з іншими, справді, самотнє.

Ласкавий дотик підвищує рівень окситоцину в організмі, гормону, який впливає на утворення зв'язків і прихильності. У серйозних стосунках між двома дорослими партнерами секс часто є наріжним каменем. Однак секс не повинен бути єдиним способом фізичної близькості. Регулярні, ласкаві дотики, тримання за руки, обійми, поцілунки не менш важливі.

Будьте уважні до того, що ваш партнер любить. Оскільки дотики є ключовою частиною здорових стосунків, важливо дізнатися, що ваш партнер бажає. Нав'язливі пестощі або зайва ініціатива можуть викликати напругу і навіть бажання відсторонитися.

 

Проводьте час удвох.

Ймовірно, у вас збереглися приємні спогади, коли ви вперше познайомилися з коханою людиною. Все здавалося новим і цікавим, і ви могли годинами просто розмовляти разом або придумувати нові цікаві види діяльності, які могли спробувати. Проте час минає, діти, робота, різні хобі та інші зобов'язання – все важче знайти час, щоб побути удвох. Це важливо для підтримки здорових взаємин – знаходити час для вас двох. Якщо ви не знаходите час для вас, якісне спілкування і розуміння починають слабшати.

Простий спосіб продовжити любов – регулярно проводити час удвох і тільки вдвох. Навіть якщо ви дуже зайняті і у вас напружений графік, хоча б кілька хвилин дійсно спільного проведення часу допоможуть підтримувати сильні, довірливі стосунки. Тому знайдіть щось, що ви любите робити разом, спільне хобі, танцювальний клас, щоденні прогулянки або посиденьки за чашкою кави вранці тощо.

Спробуйте що-небудь нове разом. Нова спільна діяльність може бути прекрасним способом підтримки інтересу один до одного. Це просто, як спробувати новий ресторан або відправитися в одноденну поїздку разом.

 

Зберігайте почуття гумору.

Закохані часто більш веселі і грайливі на ранніх стадіях взаємин. Тим не менш, це грайливе ставлення забувається, оскільки життєві проблеми або старі образи починають заважати. Збереження почуття гумору може реально допомогти вам пройти через важкі часи, зменшити стрес і легше вирішувати проблеми.

 

Розважайтеся і веселіться разом.

Придумайте грайливий спосіб здивувати вашого коханого.

Грайте разом з домашніми тваринами та маленькими дітьми. Також прагніть дізнатися більше про свою половинку, як він чи вона любить повеселитися.

Смійтеся разом, коли це можливо. Більшість ситуацій здається не такими похмурими, коли ви ставитеся до них з гумором. Трохи гумору – і грайлива взаємодія може мати велике значення у вирішенні напружених ситуацій і допоможе вам бачити світлу сторону.

 

Не припиняйте взаємодію.

Взаємодія є основною частиною здорових стосунків. Коли люди перестають якісно взаємодіяти, час, стрес і образи дійсно можуть роз'єднати закоханих. Коли ви взаємодієте, ви можете вирішити будь-яку проблему у ваших стосунках, з якою зіштовхнетеся. Кожен з нас трохи відрізняється в тому, як він найкраще отримує інформацію. Деякі люди краще реагують на візуальні подразники, інші – на слухові або кінестетичні (дотику). Провідний спосіб отримання інформації у вашого коханого чи коханої може відрізнятися від вашого. Дізнайтеся, який спосіб отримання інформації є провідним у вашого партнера, і не забудьте повідомити власний. Наприклад, одній людині може бути до душі легкий масаж після напруженого дня люблячими руками, в той час як інший може просто хотіти поговорити за чашкою гарячого чаю.

Пам'ятайте, велика частина нашої взаємодії відбувається, коли ми не говоримо. Невербальні сигнали говорять набагато більше, ніж слова. Тому навчіться розуміти «мову тіла», це може допомогти вам краще зрозуміти, що ваш партнер намагається сказати. Так само подумайте, чи відповідає те, що ви говорите, тому, що ви відчуваєте. Якщо ви наполягаєте: «Все гаразд», зціпивши зуби і дивлячись убік, організм видає вашу брехню.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему