Найдорожча японська смакота
Дізнайтеся про шедевши японської кулінарії, які вражають не лише смаком, але і цінами.
1 Ролл Торо
Торо — особливе м'ясо тунця, яке добувається саме із блакитного тунця і відрізняється особливим мармуровим відтінком. Це найбільш рідкісний і дороговартісний азійський делікатес.
2 Диня королів Юбарі —26000$
Насправді ця диня виникла із поєднання двох мускусних динь. Вона має м’якоть помаранчевого кольору, дуже соковита і солодка. Її можна придбати і за 50$-100$. Проте найдорожча пара динь продана на аукціоні за 26,000$.
3 Чорний кавун Денсуке — 6,100$
У них найвищий рівень солодкості і витончений свіжий смак. Ростуть на острові Хоккайдо. Кожного року вирощують лише 10 000 штук кавуна Денсуке. У 2008 році такий кавун вагою 8 кілограм був проданий за 6,100 $. Через це він вважається найдорожчим у світі.
4 Виноградні грона Римський Рубін — 4000$ за гроно
Вирощений у Префектура Ишикава у 2008 році. Кожна ягідка повинна відповідати розміру кульки пінг-понгу, мати червоне забарвлення, важити близько 20 грамів і на 18% містити цукор. Виділяють і виноградини «преміум класу», які мають бути 30-грамовими. Ціле гроно повинне важити більше 700 грамів. У 2010 році лише шість виноградинок отримали звання «преміум клас». У 2011 жодна виноградинка не удостоїлася такого звання, а у 2013 одне гроно було продане за 4,000$. Це означає, що одна виноградинка коштувала 110$.
5 Яловичина за 2,800$
Яловичина має назву вагю, що в перекладі означає — японська корова. М’ясо має яскраво виражений мармуровий відтінок. Корів, із яких видобувають це м’ясо, тримають в особливих умовах. Деяких поють пивом, або роблять масаж ріг!
6 Гриби мацутаке — 2000$
Це дуже рідкісна їжа, ціна якої залежить від якості і місцезнаходження.
7 Кавун квадратної форми — 800$
Форма кавуна винайдена японцями через її більшу практичність. Такі кавуни вирощують у спеціальних квадратних ємкостях. У Японії їх можна придбати і за 200$. А от за кордоном ціна сягатиме 800$.
8 Славнозвісна риба Фугу — 100$
Неправильно приготована, ця риба може спричинити летальні наслідки для споживача. А проте ця страва — відома і популярна серед багатих японців. Кухар, який готує цей делікатес, проходить спеціальне суворе навчання і отримує відповідний сертифікат. Зазвичай її готують так, щоб мінімальна кількість отрути збереглася у страві. Ця страва стала одним із відомих символів Японії.
9 Піца з яловичиною кобе — 66$
Така піца виготовляється у піцеріях мережі Domino, вона покривається шаром картоплі з цибулею і оригінальним соусом, а основний інгредієнт, звичайно ж, м’ясо Кобе.
10 Японське молоко — 43$
Його ціна вища від звичайного у тридцять разів і обумовлена наявністю спеціального складника, який знімає психологічну і емоційну напругу. Молоко береться від корів лише раз на тиждень на світанку, коли вміщує високий рівень гормону мелатоніну, який здатний навіть перемогти депресивні стани.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.