Поради

М'ясна солянка - класичний рецепт

М'ясна солянка - класичний рецепт

Справжня м'ясна збірна солянка називається збірною, бо при її приготуванні ви можете використовувати різні м'ясні продукти на свій розсуд. Основа солянки - м'ясний бульйон і тушковані солоні огірочки з морквою і смаженою цибулею. Яскравий та пікантний смак готової солянки незабутній і приготувати її зовсім нескладно.

Інгрідієнти

  • М'ясо - 600 г
  • Цибуля ріпчаста - 250 г
  • Морква середня - 200 г
  • Вода - 2 літри
  • Солоні огірки без шкірки - 350 г
  • Томатна паста - 3 ст.л.
  • Каперси - 1 ст.л.
  • Маслини - 60 г
  • Ковбаса варено-копчена - 70 г
  • Сосиски - 2 шт
  • Окіст - 70 г
  • Копчена курка - 50 г
  • Копчена яловичина - 60 г
  • Ковбаса - 60 г
  • Розсол огірковий - 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Рослинна олія - 2 ст.л.

Як приготувати м'ясну збірну солянку?

  1. У каструлю покласти м'ясо, 1 морквину, 1 цибулину, налити 2 літри води і довести до кипіння на сильному вогні, зняти піну і зменшити вогонь, закрити кришку і варити бульйон 1 годину на повільному вогні.
  2. Нарізати дрібними кубиками очищені солоні огірки, моркву нарізати невеликою соломкою, ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
  3. У сковороді розігріти 2 ст.л. рослинного масла і викласти цибулю, обсмажити на сильному вогні протягом 1 хвилини.
  4. Додати в сковороду моркву і смажити ще 1 хвилину на сильному вогні.
  5. Додати нарізані огірки і томатну пасту, все перемішати і додати цукор, 150 мл огіркового розсолу і 200 мл води, зменшити вогонь і тушкувати при закритій кришці до готовності огірків, приблизно 30 хвилин. Огірки повинні стати м'якими.
  6. З готового бульйону дістати м'ясо і овочі, м'ясо нарізати на невеликі шматочки. У бульйон покласти обсмажені огірки, моркву, цибулю і томатну пасту, довести до кипіння і варити 5 хвилин на слабкому вогні.
  7. У каструлю покласти м'ясо і ковбасні вироби нарізані шматочками.
  8. Додати маслини, каперси, сіль і перець за смаком, варити ще 3 хвилини.
  9. Перед подачею в тарілку з солянкою покласти шматочок лимона. Подавати м'ясну збірну солянку зі сметаною і свіжою зеленню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти
В тему