М'ясна солянка - класичний рецепт
Справжня м'ясна збірна солянка називається збірною, бо при її приготуванні ви можете використовувати різні м'ясні продукти на свій розсуд. Основа солянки - м'ясний бульйон і тушковані солоні огірочки з морквою і смаженою цибулею. Яскравий та пікантний смак готової солянки незабутній і приготувати її зовсім нескладно.
Інгрідієнти
- М'ясо - 600 г
- Цибуля ріпчаста - 250 г
- Морква середня - 200 г
- Вода - 2 літри
- Солоні огірки без шкірки - 350 г
- Томатна паста - 3 ст.л.
- Каперси - 1 ст.л.
- Маслини - 60 г
- Ковбаса варено-копчена - 70 г
- Сосиски - 2 шт
- Окіст - 70 г
- Копчена курка - 50 г
- Копчена яловичина - 60 г
- Ковбаса - 60 г
- Розсол огірковий - 150 мл
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор - 1 ст.л.
- Рослинна олія - 2 ст.л.
Як приготувати м'ясну збірну солянку?
- У каструлю покласти м'ясо, 1 морквину, 1 цибулину, налити 2 літри води і довести до кипіння на сильному вогні, зняти піну і зменшити вогонь, закрити кришку і варити бульйон 1 годину на повільному вогні.
- Нарізати дрібними кубиками очищені солоні огірки, моркву нарізати невеликою соломкою, ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
- У сковороді розігріти 2 ст.л. рослинного масла і викласти цибулю, обсмажити на сильному вогні протягом 1 хвилини.
- Додати в сковороду моркву і смажити ще 1 хвилину на сильному вогні.
- Додати нарізані огірки і томатну пасту, все перемішати і додати цукор, 150 мл огіркового розсолу і 200 мл води, зменшити вогонь і тушкувати при закритій кришці до готовності огірків, приблизно 30 хвилин. Огірки повинні стати м'якими.
- З готового бульйону дістати м'ясо і овочі, м'ясо нарізати на невеликі шматочки. У бульйон покласти обсмажені огірки, моркву, цибулю і томатну пасту, довести до кипіння і варити 5 хвилин на слабкому вогні.
- У каструлю покласти м'ясо і ковбасні вироби нарізані шматочками.
- Додати маслини, каперси, сіль і перець за смаком, варити ще 3 хвилини.
- Перед подачею в тарілку з солянкою покласти шматочок лимона. Подавати м'ясну збірну солянку зі сметаною і свіжою зеленню.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.
Рецепт найсмачнішої консервації на зиму
7 Вересня 2023
Як замаринувати часник: смачні рецепти
23 Серпня 2023
Оригінальний рецепт сирників з манкою на сковороді
18 Червня 2023
Вознесіння Господнє 2023: що приготувати
21 Травня 2023
Великдень 2023: смачні страви до святкового столу
15 Квітня 2023
3 рецепта вкусного глинтвейна
20 Грудня 2022