Поради

Як приготувати перепілку?

Як приготувати перепілку?

Раніше страви з перепілки подавали майже на кожному столі під час різних урочистих подій чи прийомів заможних людей. Сьогодні м’ясо цієї птиці не настільки популярне, для багатьох воно взагалі залишається делікатесом. Попри все, приготувати перепілку зовсім не складно.

Особливості м’яса

Перепелине м’ясо майже не містить холестерину. Це означає, що воно є безпечним для людей після операції та для тих, хто дотримується суворої дієти. Ця птиця вважається пісною й практично не має жиру, проте є дуже ситною. Страви з перепелів багаті на фосфор та білок, тому їх часто радять вживати людям з проблемами опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи.

На відміну від інших видів м’яса, перепілки не мають яскраво вираженого смаку. Через це під час їх приготування доречно буде додавати різні спеції та приправи.

Обробка та підготовка м’яса

Туша перепілки перед приготуванням потребує незначної обробки. Спершу треба оглянути птицю та перевірити, щоб на ній не залишилось пір’я чи пуху. Потім необхідно відрізати шию та лапи, й продезінфікувати м’ясо. І наприкінці потрібно зробити надріз на тушці, видалити через нього всі нутрощі й ретельно промити.

Туша перепілки досить маленька, тому розрізати її на менші частини немає сенсу. Після обробки м’ясо готове до приготування. Якщо ж у вас немає вдосталь часу для виконання зазначених дій, перепелу на мангалі можна замовити тут: https://shashlik-market.ua/quail.

Як правильно приготувати перепелине м'ясо?

Для приготування м’яса перепілки на мангалі, його треба обов’язково замаринувати. Спочатку натріть тушу спеціями та дайте їй настоятися пів години. Після цього залиште птицю на 1 годину в маринаді з оливкової олії, лимонного соку та гірчиці. За бажанням можна додавати до суміші інші інгредієнти: мед, трави, помідори, куркуму. Майонез краще не використовувати.

Для повного приготування птиці потрібно 20 хвилин на вогні. Перепілку легко пересмажити, тож краще слідкувати за процесом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти
В тему