Поради

Догляд за нарощеним волоссям

Догляд за нарощеним волоссям

Для того, щоб нарощені локони довго радували своєю красою необхідно дотримуватися правил догляду за ними.

 

1. Мити голову дозволяється не раніше, ніж через 2 дні після процедури нарощування. При цьому краще використовувати спеціальний шампунь для нарощеного волосся, що володіє м'якими зволожувальними властивостями. Якщо його немає, рекомендується застосовувати звичайний шампунь, який не містить в собі добавок і кондиціонерів, з нейтральним pH. Ні в якому разі не можна застосовувати шампунь для сухого волосся, оскільки він погіршує зовнішній вигляд нарощених локонів, викликаючи інтенсивне вичісування волосся з пасмом.

 

2. Шампунь на волосся необхідно наносити акуратно, розподіляючи по всій довжині, щоб уникнути сплутування. Шампунь тримати на голові не більше 2 хвилин, потім волосся варто вимити, але уникаючи потрапляння на ділянки в зоні його кріплення.

 

3. Під час миття голови не можна закидати волосся вперед. Краще мити голову у вертикальному положенні, стоячи під душем або сидячи у ванній. Використовувати при цьому бажано теплу, але не гарячу воду.

 

4. Після миття волосся слід витерти рушником, але не скручувати його.

 

5. Висушувати волосся бажано без допомоги фена та інших приладів. Фен краще використовувати в режимі швидкого сушіння.

 

6. Розчісувати волосся потрібно злегка підсушеним за допомогою масажної щітки з широкими зубцями без кульок на кінцях або спеціального гребінця з рідкісними зубчиками. Розчісування треба починати з кінчиків, акуратно зібравши їх в пучок, щоб уникнути вичісування волосся з пасмом. Обов'язково прочісувати місця кріплення гранул до волосся, щоб не допустити сплутування в прикореневій зоні. Розчісувати волосся потрібно не рідше 2-3 разів на день.

 

7. Не можна лягати спати з мокрою головою. Тому перед сном волосся  необхідно добре висушити і зібрати пасма у вільний хвіст, або заплести в косу.

 

8. У сауні, лазні або солярії варто захистити кріплення і саме волосся від перегріву за допомогою спеціальної шапочки. Відразу після сауни волосся краще не розчісувати, щоб уникнути випадання пасм.

 

9. Після купання в басейні або в морі локони потрібно ретельно промити проточною водою під душем з шампунем, після чого нанести незмивний захисний бальзам. На пряме нарощене волосся бальзам наноситься тільки на кінчики, на хвилясте – на 2/3 їх довжини.

 

10. Для зміцнення і живлення нарощеного волосся можна застосовувати маски. Але їх не варто наносити на гранули і коріння волосся, оскільки це викликає їх розм'якшення і сповзання. Маски наносять на кінчики і решту волосся нижче від гранул.

 

11. Нарощене волосся можна піддавати забарвленню і краще це робити перед кріпленням до власного волосся. Можливо їх фарбування і після прикріплення, але доцільно здійснити цю процедуру у досвідченого майстра в салоні, який рівномірно забарвить волосся по всій довжині, уникаючи потрапляння фарби в місця кріплення волосся.

 

12. Укладку нарощеного волосся слід проводити акуратно, намагаючись не зачіпати руками місця кріплення волосся. Засоби стайлінгу повинні бути без домішок з нейтральним pH. Складні види укладок краще робити в салоні.

 

13. Необхідно періодично здійснювати в салоні корекцію нарощеного волосся з урахуванням росту власного волосся після нарощування. У процесі цієї процедури гранули переміщують вище до коріння волосся відповідно до їх росту.

 

14. Для розвантаження власного волосся рекомендується 1 раз в 3 місяці знімати нарощені пасма. Це робиться винятково в умовах салону, використовуючи спеціальний розчин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему