Поради

Як правильно доглядати за нігтями

Як правильно доглядати за нігтями

На жаль, багато жінок, які уважно стежать за красою волосся та обличчя, забувають про те, що потрібно турбуватися про руки і нігті. Як же правильно за ними доглядати?

 

1. Правильне харчування. У ваш раціон повинні бути включені всі поживні елементи, які сприятимуть здоров'ю організму в цілому, нігтів зокрема. Необхідні вітаміни містяться в печінці, зелені, яйцях, морській капусті, овочах і фруктах, молоці.

2. Не можна пересушувати нігтьову пластину: для цього не користуйтеся ацетоновою рідиною для зняття лаку.

3. Манікюр слід робити хоча б раз на 10 днів. І пам'ятайте, що нігті краще не стригти, а підпилювати: ножиці розшаровують нігтьову пластину.

4. Не можна постійно ходити з нафарбованими нігтями: вони повинні відпочивати. Тому лак бажано змивати на ніч. Або давати відпочивати нігтям 3-4 дні щотижня.

5. Не користуйтеся неякісним лаком: це робить нігті жовтими й некрасивими. Щоб усунути цей ефект, протріть нігтьову пластину шматочком свіжого лимона.

6. При митті посуду або підлоги використовуйте рукавички, що захищають ваші руки і нігті від впливу жорсткої води і миючих засобів.

7. Взимку не забувайте носити рукавиці або рукавички: шкіру рук треба берегти від впливу низьких температур і обвітрювання. А влітку –  наносьте живильний крем, щоб шкіра не піддавалася негативному впливу ультрафіолету.

8. Використовуйте пилочку для полірування нігтів. Дотримання цих інструкцій допоможе вам уникнути проблем з ламкими нігтями.

 

Ванночки для нігтів

 

З морської солі

25 грам морської солі (без хімічних барвників і ароматичних добавок) розчинити в 1,5 л води. Опустити пальці у воду і тримати 20-30 хвилин. Потім змастити руки живильним, бажано жирним кремом. Процедуру повторювати 10 днів.

 

Із желатину

15 грам желатину розтопіть в склянці окропу, почекайте, поки суміш загусне і охолоне. Опустіть нігті на 10-15 хвилин. Після цього обполосніть руки теплою водою. Повторювати можна 2-3 рази на 10 днів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему