Поради

Салат "Ризька фантазія" зі шпротами

Салат

Один з найсмачніших рецептів салату в економічному для гаманця варіанті.

Інгрідієнти

  • 500 г картоплі;
  • 5 штук. курячих яєць;
  • 200 г моркви;
  • 200 г солоних маринованих огірків;
  • 2 шт. банки шпрот в олії;
  • кріп для прикраси;
  • 50 г твердого сиру;
  • 100 г ікряної закуски «Ікринка;
  • сіль за смаком.

Інструкція приготування

  1. Візьміть рівну картоплю, приблизно одного розміру загальною вагою близько півкілограма. Добре промийте картоплюя в теплій воді. Для особливо брудних місць можна використовувати жорстку сторону губки для посуду. Миту картопля помістіть в каструлю залийте холодною водою і поставте на плиту. Варіть картоплю до повної готовності, приблизно двадцять хвилин з моменту закипання. Зніміть з плити і злийте воду з каструлі, дайте картоплі повністю охолонути. Остиглу картопля акуратно почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці.
  2. Моркву добре промийте, приберіть листя і кінчик з корінцем. Помістіть в невелику каструлю, залийте холодною водою і поставте на плиту. Варіть, поки морква не буде добре протикатись виделкою. Зніміть з плити, злийте воду і остудіть. Почистіть моркву і наріжте невеликими кубиками.
  3. Солоні мариновані огірки трохи обсушити від розсолу, поріжте дрібними кубиками. Яйця зваріть круто, остудіть і натріть на дрібній тертці. Шпроти дістаньте з банок, викладіть на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир. Приберіть хвостики і кістки.
  4. У салатницю викласти рівними шарами картоплю, моркву, шпроти, яйця, картопля, огірок. Помастіть трохи майонезом і підсоліть. Зверху прикрасьте тертим сиром, зробіть сіточку з майонезу і невеликими порціями розподіліть ікру, прикрасьте укропом.

Смачного!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти
В тему