Цей рецепт дозволить швидко приготувати ніжний, вологий і соковитий бананово-шоколадний пиріг, всього за 10 хвилин.
Переспілі банани, які ніхто не хоче їсти – звичне явище в багатьох сім’ях. Не важливо, скільки Ви їх купите: десять чи три - все одно кілька залишиться. Їх, звичайно, можна нарізати, відправити в морозильну камеру і потім збити з молоком. Але коли фруктів накопичується на тонну молочних коктейлів, приходиться вдаватись до більш радикальних методів.
Рецепт нижче - справжня знахідка: десять хвилин і на Вашому столі стоятиме дуже смачний пиріг, який схожий на Брауні, такий же соковитий всередині, але в приготуванні є набагато простіший. А чого лише вартий лимонний крем! Поєднання солодкого банана, шоколадних ноток і лимонної кислинки - і рідні дивляться на Вас з вірністю і обожнюванням.


Бананово-шоколадний пиріг з лимонним кремом – рецепт приготування
Для тіста:
- банани - 3 штуки;
- борошно - 1 склянка;
- цукор - 1 склянка;
- яйце - 2 штуки;
- сода - 1 чайна ложка;
- рослинна олія - 1/2 склянки;
- какао - 80 грамів;
- сметана (вершки) 10-15% - 1/2 склянки;
- ром (коньяк) - за бажанням - 50 грамів;
- ванільний екстракт (за бажанням).
Для лимонного крему:
- лимон - 2 штуки;
- жовток - 4 штуки;
- цукор - 3 столових ложки;
- цедра одного лимона;
- вершкове масло - 50 грамів.
Спочатку змішаємо сухі продукти: борошно, цукор, какао і соду. Додамо все інше для тіста, в тому числі порізані банани.
Перемішаємо міксером без особливого завзяття. Буде дуже смачно, коли їси пиріг, і вам попадеться шматочок фрукта! Виливаємо в попередньо змащену форму і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Дістаємо і перевертаємо на що-небудь плоске. Тоді пиріг вийде рівним. Коли охолоне, загорніть в харчову плівку і забудьте хоча б на годину. Тоді приголомшливий, вологий всередині шоколадний десерт з'їдять з тією ж швидкістю, з якою Ви його готували.
Крем до пирога - приємне цитрусове доповнення. Без нього можна обійтися, але з ним блюдо викликає особливий захват.
Додаємо сік двох лимонів, попередньо знявши цедру з одного з них. Пам'ятаємо, що нам потрібна тільки жовта шкірка, біла плівка під нею гірчить. Додаємо порізане шматочками масло, перемішуємо отриману суміш. З'єднуємо жовтки, цукор, сік і цедру. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи. Хвилин п'ять - і рідина загусне.
Знімаємо з плити, проціджуємо через сито (позбавляємося від цедри) і добиваємося ідеальної кремової консистенції. Кінець рецепта. Лимонний крем готується швидко, а зберігається довго. Якщо поставити в холодильник, можна їсти тиждень. Він стане густим, схожим на джем. Можна їсти його і без пирога, ложечкою. Або намазувати поверх тосту. Нехай вам буде смачно в будь-якому випадку!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.