Поради

Бананово-шоколадний пиріг

Бананово-шоколадний пиріг

Цей рецепт дозволить швидко приготувати ніжний, вологий і соковитий бананово-шоколадний пиріг, всього за 10 хвилин.

Переспілі банани, які ніхто не хоче їсти – звичне явище в багатьох сімях. Не важливо, скільки Ви їх купите: десять чи три - все одно кілька залишиться. Їх, звичайно, можна нарізати, відправити в морозильну камеру і потім збити з молоком. Але коли фруктів накопичується на тонну молочних коктейлів, приходиться вдаватись до більш радикальних методів.

Рецепт нижче - справжня знахідка: десять хвилин і на Вашому столі стоятиме дуже смачний пиріг, який схожий на Брауні, такий же соковитий всередині, але в приготуванні є набагато простіший. А чого лише вартий лимонний крем! Поєднання солодкого банана, шоколадних ноток і лимонної кислинки - і рідні дивляться на Вас з вірністю і обожнюванням.

Бананово-шоколадний пиріг з лимонним кремом – рецепт приготування

Для тіста:

  •  банани - 3 штуки;
  •  борошно - 1 склянка;
  •  цукор - 1 склянка;
  •  яйце - 2 штуки;
  •  сода - 1 чайна ложка;
  •  рослинна олія - 1/2 склянки;
  •  какао - 80 грамів;
  •  сметана (вершки) 10-15% - 1/2 склянки;
  •  ром (коньяк) - за бажанням - 50 грамів;
  •  ванільний екстракт (за бажанням).

Інгрідієнти для бананово-шоколадного пирога
Інгрідієнти для бананово-шоколадного пирога

Для лимонного крему:

  •  лимон - 2 штуки;
  •  жовток - 4 штуки;
  •  цукор - 3 столових ложки;
  •  цедра одного лимона;
  •  вершкове масло - 50 грамів.

Інгрідієнти для лимонного крема
Інгрідієнти для лимонного крема

Спочатку змішаємо сухі продукти: борошно, цукор, какао і соду. Додамо все інше для тіста, в тому числі порізані банани.

Перемішаємо міксером без особливого завзяття. Буде дуже смачно, коли їси пиріг, і вам попадеться шматочок фрукта! Виливаємо в попередньо змащену форму і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.

Дістаємо і перевертаємо на що-небудь плоске. Тоді пиріг вийде рівним. Коли охолоне, загорніть в харчову плівку і забудьте хоча б на годину. Тоді приголомшливий, вологий всередині шоколадний десерт з'їдять з тією ж швидкістю, з якою Ви його готували.

Бананово-шоколадний пиріг

Бананово-шоколадний пиріг

Крем до пирога - приємне цитрусове доповнення. Без нього можна обійтися, але з ним блюдо викликає особливий захват.

Додаємо сік двох лимонів, попередньо знявши цедру з одного з них. Пам'ятаємо, що нам потрібна тільки жовта шкірка, біла плівка під нею гірчить. Додаємо порізане шматочками масло, перемішуємо отриману суміш. З'єднуємо жовтки, цукор, сік і цедру. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи. Хвилин п'ять - і рідина загусне.

Знімаємо з плити, проціджуємо через сито (позбавляємося від цедри) і добиваємося ідеальної кремової консистенції. Кінець рецепта. Лимонний крем готується швидко, а зберігається довго. Якщо поставити в холодильник, можна їсти тиждень. Він стане густим, схожим на джем. Можна їсти його і без пирога, ложечкою. Або намазувати поверх тосту. Нехай вам буде смачно в будь-якому випадку!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рецепти
В тему