Поради

Блок-хаус в оздобленні будинків – нові можливості сучасного будівництва

Блок-хаус в оздобленні будинків – нові можливості сучасного будівництва

Магазини оздоблювальних і будівельних матеріалів пропонують величезний вибір продукції для оздоблення фасаду: сайдинг, пластикові панелі, декоративна штукатурка. Але тенденція останніх років показує, що особливою популярністю став користуватися блок-хаус, який не тільки допоможе будинку вписатися в навколишній природний ландшафт, але і є екологічним матеріалом.

Блок-хаус – профіль з деревини особливої форми: його лицьова частина випукла, а тильна сторона рівна, тому створюється враження дерев'яної стіни.

Переваги блок-хаусу перед іншими матеріалами
Основними перевагами блок-хаусу перед іншими оздоблювальними матеріалами для фасаду є:

  • Здатність витримувати різкі перепади температур;
  • Натуральність, відповідно і безпека для здоров'я людей;
  • Висока міцність і стійкість до механічних пошкоджень;
  • Багаторічний термін експлуатації при незмінному зовнішньому вигляді;
  • Зручність монтажу і стислі терміни реалізації обробки;
  • Невисока вартість матеріалу;
  • Можливість застосування для обробки різних споруд: житлових будинків, лазень, мансард, альтанок і т. д.


Технічні характеристики блок-хаусу
Блок-хаус може застосовуватися для будинків, зведених із цегли, піноблоку, бетонних панелей, будівель на основі каркасу. У результаті виходить стильний будинок з імітацією зрубу з ідеально рівних колод. Підібрати можна практично будь-який відтінок. Цей матеріал володіє такими якостями, як гіпоалергенність, естетичність, тепло- і шумоізоляція, тривалий термін експлуатації, невелика вага, швидкість монтажу, стійкість до атмосферних опадів. Випускається різної довжини і ширини, підбирається, виходячи з розмірів та габаритів будівлі. В основному панелі можуть бути шириною від 10 до 22 см, товщиною від 2,2 до 4,5 см і довжиною до 6 метрів. Для виготовлення використовують такі матеріали, як модрина сибірська, ялина або сосна.

blokhausМонтажні роботи з блок-хаусу
Для монтажу можуть знадобитися наступні матеріали та інструменти:

  • Сам блок-хаус;
  • Брус для виготовлення маяків;
  • Засоби для обробки деревини;
  • Наждачний папір;
  • Дриль;
  • Кріпильні елементи;
  • Пила або лобзик.

Перш ніж приступити до монтажу слід ретельно підготувати поверхню: фасад обробити гідроізоляційними матеріалами, можна використовувати пергамін. Далі монтуються вертикальні маяки у вигляді рейок на відстані 60-70 см один від одного, між якими бажано прокласти плитний або рулонний утеплювач, потім знову все закрити пергаміном. Ширина і товщина бруса для маяків залежить від того, якої товщини утеплювач ви збираєтеся використовувати. Також бажано обробити брус антисептичними і захисними засобами для деревини, це продовжить термін служби блок-хаусу і знизить можливість пошкодження деревини цвіллю, грибком або комахами.
Тільки після перерахованих вище процедур можна кріпити блок-хаус шляхом просвердлювання глибоких отворів, в які всвердлюються саморізи. Отвори після монтажу обробляються тирсою, змішаними з клеєм ПВА. Монтаж панелей слід починати з нижньої частини стіни і розташовувати їх таким чином, щоб шип був спрямований вгору.
Після завершення процедури монтажу поверхню можна тонувати лаком, що також підвищить привабливість зовнішнього вигляду будови. Перед нанесенням тонуючих або лакофарбових складів обов'язково очищуйте стіну від пилу, а після просушування кожного шару необхідно провести шліфування поверхні.

Стильна обробка з блок-хаусом
Крім фасаду, блок-хаусом можна обробити і внутрішні стіни для створення сільського інтер'єру або інтер'єру у французькому стилі Прованс. Для цих цілей рекомендується використовувати більш вузькі панелі, вони не будуть обтяжувати простір і додадуть приміщенню натуральний природний вигляд. Якщо приміщення неправильної форми, то його можна візуально змінити. При вертикальному монтажі панелей зорово підніметься стеля, а при горизонтальному – розшириться приміщення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім
В тему

Останні матеріали