Поради

Ефірні масла від целюліту

Ефірні масла від целюліту

Ефірні масла – специфічні речовини рослинного походження, котрі активно застосовують у косметології та фармакології. Їх добувають через холодний віджим та екстрагування залежно від виду масел. Вони здавна відомі завдяки своїм чудодійним властивостям – ефірні масла розгладжують шкіру, зволожують її, повертають пружність тощо. Звісно, ефірні масла – найкращий вибір для тих, хто цінує натуральні продукти.

Враховуючи властивості ефірних масел їх активно використовують у боротьбі проти целюліту – проблеми, яка проявляється у запаленні жирової тканини, через що утворюється неприваблива «апельсинова шкірка». Проти целюліту ефірні масла застосовують як складові скрабів, кремів та гоммажів, під час процедур антицелюлітного масажу та антицелюлітного обгортання.

Завдяки активним речовинам у складі ефірних масел зони, вражені целюлітом, отримують додаткові стимулятори обміну речовин, активніше відбувається відновлення та зменшуються запальні процеси (саме вони лежать в основі виникнення целюліту).

Які ефірні масла мають антицелюлітні властивості та дадуть найкращі результати проти целюліту, як їх можна поєднувати та у ході яких процедур для покривів застосовувати – читайте далі.

Ефірні масла від целюліту – яке краще

Напевно, першим питанням після того, як ви вирішили застосувати ефірні масла для боротьби проти целюліту на шкірі, стане який саме вид обрати. Адже нині в аптеках чи косметичних магазинах пропонують десятки видів ефірних масел.

Пропонуємо вам перелік ефірних масел, що мають хороші антицелюлітні властивості та допоможуть впоратися із целюлітом:

  • Апельсинове масло. Ефективно позбавляє від запалень та набряків, котрі часто трапляються при целюліті. Окрім того, цей вид ефірного масла добре тонізує ослаблений епідерміс надаючи пружності. Плюсом цього масла є абсолютна сприйнятливість різними типам дерми та надзвичайно низька алергенність. Ефіри масла спричиняють зникнення ненависної «апельсинової шкірки» на зонах із целюлітом. Апельсинове ефірне масло очолює топ за ефективністю боротьби проси целюліту, оскільки супутньо дозволяє вивести шлаки та зайву рідину із клітин. Тож саме це ефірне масло часто додають до різноманітних кремів та масок проти целюліту.
  • Масло грейпфрута. Грейпфрут відомий своєю активною жироспалювальною силою, яка «передається» й ефірному маслу на основі цього фрукта. Окрім цього, воно має потужний розгладжувальний ефект – використання цього масла зробить покриви помітно гладшими та шовокистішими. Дуже важливо, що це масло підходить для жирної шкіри, яку легко «перевантажити» іншим видом рослинних витяжок. Для жирної дерми воно підходить завдяки тому, що масло допомагає зменшити розширені пори, внаслідок чого целюліт менш помітніший, а шкіра на вигляд – однорідніша за структурою.
  • Масло лимона. Ще одне цитрусове ефірне масло, незамінне при боротьбі зі целюлітом. Найефективніше впливає на поморщені покриви – вже за кілька застосувань ви помітите, що зморшки почали зменшуватися. Проникаючи у глибокі шари тканин впливає на тонус м’язів, живить епідерміс зсередини, повертаючи їй пружність.

Важливо, що усі цитрусові ефірні масла не слід використовувати безпосередньо перед виходом на сонце чи відвідуванням солярію, адже тоді активуються фотоелементи, які можуть спричинити опіки. Тож ефірне масло буде ніби «притягувати» сонце.

  • Масло кориці. Володіє потужнім розігріваючим ефектом, тож дуже ефективне на початкових стадіях целюліту. Активно розігріває кров та жирові тканини, які у такому стані краще піддаються зовнішнім впливам, як-от масаж.
  • Персикове масло. Впливає на верхні шари дерми, проявляючи антицелюлітний ефект. Обвислу та горбисту шкіру ефірне масло допоможе зробити дружнішою та гладшою, захистить її від зневоднення, тож ідеально підійде для процедур на сухих покривах із целюлітом.
  • Розмаринове ефірне масло. Дуже активно «розганяє» кров із ділянок з целюлітом та сприяє руйнуванню жирових бляшок. Водночас звужує розширені пори та заспокоює шкіру, роблячи її гладкою та позбавляє неприємно дряхлості.

Як з'єднувати і змішувати ефірні масла проти целюліту

Переважну кількість ефірних масел від целюліту радять застосувати не у чистому вигляді, а як суміші із іншими видами, що вважаються базами.  У якості базових виступають мигдальне та оливкове масла, які не мають яскравих антицелюлітних властивостей, часто застосовують мед. Загальна пропорція – 3-5 крапель обраного ефірного масла на 1 ч л бази.

Єдине ефірне масло, яке радять використовувати для процедур у «чистому» вигляді» – розмаринове.

Для змішування ефірних масел підготуйте скляну посудину із широким горлом – найкраще, якщо це буде щось типу піали. Спочатку у неї слід додавати масло, якого треба найменше, тоді поступового додавати інші. Не робіть великої порції, адже засіб не стоятиме у такому вигляді у холодильнику – він просто втратить корисні властивості.

Наносити ефірні масла та суміші слід поступовими ми масажними рухами, активно розтираючи проблемні зони.

У яких процедурах проти целюліту можна використовувати ефірні масла

Використовувати ефірні масла проти целюліту можна при багатьох процедурах. Зокрема, йдеться про:

  • Пілінг з антицелюлітними маслами. Пілінг полягає в очищенні епідермісу із целюлітом за допомогою скрабів, до складу яких водять антицелюлітні ефірні масла. До складу пілінгу також додають абразивний елемент (цукор, сіль, кавову гущу, зернятка тощо), який сприяє відлущенню омертвілих клітин епідермісу. Ефірне масло ж забезпечити активне живлення очищених покривів та проникнення корисних речовин через пори.
  • Масаж з маслами проти целюліту. Ефірні масла є традиційними складовими антицелюлітних масок, які застосовують у ході розминань, часом масаж виконують залучаючи суміші виключно на основі масел. Інтенсивне розтирання зони із маслами допоможе покращити кровообіг та у проблемній зоні та вирівняти шкіру із целюлітом.
  • Антицелюлітні обгортання. Процедура передбачає застосовування ефірних масел у суміші із медом чи йогуртами, котрі наносять на целюліт та обгортають плівкою для посилення ефекту. Окрім того, можливе використання чистих масел.
  • Ванни проти целюліту. Додавання ефірних масел у купіль допоможе підсилити обмін речовин, розм’якшити та очистити покриви і вивести шлаки. Щоб підготувати таку ванну ефірне масло слід поступово додавати разом із, наприклад, морською сіллю, або розмішавши олії із пінкою для купання. Аби посилити ефект після ванни з ефірними маслами радять розтерти целюліт жорстким рушником масажними рухами по колу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Целюліт
В тему