Поради

Друге підборіддя: причини появи і способи боротьби з ним

Друге підборіддя: причини появи і способи боротьби з ним

Не тільки жінки, а й багато чоловіків рано чи пізно страждають від появи другого підборіддя, який мало кого може прикрасити. Жировий прошарок на нижній частині обличчя додає віку, змінює контури і виглядає неестетично. В цій статті ми з'ясуємо, чому ж з'являється друге підборіддя і як з ним боротися.

Причини появи другого підборіддя

Зайва вага

В переважній більшості випадків друге підборіддя з'являється саме через надлишкову вагу тіла. І жир в першу чергу відкладається в підборідді-шийній зони. Вирішення проблеми в цьому випадку банальне - достатньо лише схуднути. Але якщо робити це лише за допомогою дієти, то велика ймовірність того, що шкіра просто обвисне в проблемних місцях. Тому необхідно підключати фізичні вправи. Однак потрібно мати на увазі, що підійдуть не всі види спорту. Позбутися другого підборіддя може допомогти йога, зокрема асани, які спрямовані на верхню частину тіла.

Генетика

Жировий прошарок може передаватися у спадок. Якщо у більшості ваших родичів було друге підборіддя, ймовірно, і вам він перейшов від них. Якщо сумніваєтеся, придивіться до близьких або знайдіть знімки з бабусями і дідусями. Якщо у них є цей «дефект», то, скоріше, він і вам дістався в подарунок.

Але навіть спадкове друге підборіддя можна прибрати. Для цього необов'язково вдаватися до пластичних операцій. Нескладна гімнастика здатна впоратися з проблемою: потрібно всього лише поплескувати по проблемній області тильною стороною кисті руки. Робити це необхідно кілька разів на день не менше двох хвилин за раз. Врахуйте, що рухи повинні бути швидкими, а пальці щільно притиснутими один до одного. Ця зарядка не тільки легка, але і зручна, адже виконувати її можна всюди.

Вікові зміни обличчя

З віком шкіра стає менш еластичною і пружною, а м'язи шиї слабшають. Тому поява другого підборіддя - природний процес. Боротися з проблемою теж можна за допомогою гімнастики.

Отже, уявіть, що до нижньої частини обличчя підвісили важкий предмет, і вам потрібно підняти його. Напружуючи м'язи і повільно закидаючи голову, підіймайте «вантаж». Робити це краще сидячи. 

Є ще одна зарядка: спробуйте язиком дістати до кінчика носа і завмріть в такому положенні на 20 секунд.

Порушення постави

Викривлення хребта майже в 100% випадках призводить до появи другого підборіддя до 40-50 років. Хоча він може сформуватися і раніше, оскільки більшість людей сидять за мобільними пристроями годинами. Плюс опущена голова при ходьбі і постійна сутулість.

Тут важлива профілактика. Потрібно намагатися тримати спину і голову прямо, займати правильне положення в сидячому положенні. До того ж слід близько п'яти хвилин в день ходити з важкою книгою на голові. Спину при цьому потрібно тримати прямо, а голову трохи задерти вгору. Ця нескладна гімнастика застосовується не тільки для боротьби з вадою, але і допомагає поліпшити поставу.

Неправильне положення під час сну

Відпочинок на незручних подушках може привести до того, що з часом може з'явитися обвисла шкіра на нижній частині обличчя. Рішення просте: намагайтеся займати правильне положення під час сну, голова повинна бути на одному рівні з плечима, не вище і не нижче.

Особливості анатомічної будови

Складки на шиї частіше з'являються у людей з круглою формою обличчя. І ймовірність появи другого підборіддя вище у тих, у кого коротка шия. Якщо обвисла шкіра - результат анатомічної будови обличчя, то вирішити проблему можна лише за допомогою пластичної хірургії.

Порушення роботи щитоподібної залози

Якщо немає проблем із зайвою вагою, а подвійне підборіддя раптом звідкись взялося, то варто перевірити, в якому стані знаходиться щитовидна залоза. Наприклад, при гіпотиреозі (дефіцит гормонів) разом з набором зайвих кілограмів з'являються набряки і одутлість на обличчі. А при гіпертиреозі (підвищений вміст гормонів) в результаті розростання тканин візуально збільшується поверхня шиї. У будь-якому випадку потрібно звернутися до лікаря і здати відповідні аналізи. У більшості випадків, «дефект», поява якого пов'язана з порушенням роботи щитовидної залози, зникає після лікування.

Якщо ж друге підборіддя з'явилося несподівано, і виною тому не різкий набір ваги, порушення постави та інші зовнішні чинники, то варто серйозно задуматися про стан здоров'я.

Як швидко прибрати друге підборіддя

Найчастіше причиною другого підборіддя у жінок є слабка мускулатура – слабкі м'язи погано підтримують шкіру. Але є і хороша новина: ці м'язи можна привести в тонус за допомогою вправ!

Вправи з язиком

Підтягнути м'язи шиї і в області другого підборіддя допоможуть вправи з язиком. Витягни язик з усієї сили - постарайся дістати їм до кінчика носа, поки не відчуєш сильну напругу. Потім, навпаки, опусти язик вниз, як ніби хочеш доторкнутися до підборіддя. Повтори кілька разів. І так кожного дня! Запевняємо, результат буде помітний - шкіра підтягнеться.

Поплескування

Від першої вправи відразу приступай до другої - тильною стороною долоні злегка поплескуй підборіддя, не дуже сильно, але відчутно.

Відкрий рот

Ще одна ефективна вправа: запрокинь голову назад, широко відкрий рот - так, щоб відчути сильне напруження під щелепою. Рахуй до 20 і дуже повільно закривай рот. Повтори кілька разів. Май на увазі, що після правильного тренування м'язи будуть боліти так, ніби після спортзала!

Масажі проти другого підборіддя

Якщо причина другого підборіддя не зайва вага, а в'ялість шкіри, варто розпочати робити масажі. Можливо, Ви зі скепсисом поставитеся до ідеї боротьби з настільки важкою проблемою шляхом масажу, але не варто поспішати з висновками. Це дійсно працює, якщо не лінуватися і робити масажі кожен день!

Пощипування

Як прибрати друге підборіддя в домашніх умовах? Почніть масаж з того, що нанесіть на проблемну зону жирний крем. Потім шкіру необхідно злегка розігріти легкими пощипуваннями так, щоб відчути прилив крові, але не розтягуючи шкіру.

Медовий масаж

Мед традиційно вважається ефективним засобом для боротьби з другим підборіддям. Розігрійте мед на водяній бані, щоб він не був занадто гарячим, але став теплим і рідким. Потім нанесіть на проблемну зону і робіть масаж великими пальцями - рухайся від центру підборіддя до мочок вух. В цілому процедура повинна зайняти не менше 10 хвилин.

Масаж з використанням крему з гіалуроновою кислотою

Зробити шкіру більш пружною допоможе будь-який крем, який містить гіалуронову кислоту. Як і в попередньому варіанті, нанесіть засіб на проблемну зону і робіть інтенсивний масаж великими пальцями.

Салонні процедури

Якщо всі описані вище способи не дають ніяких результатів, не варто впадати у відчай! Позбутися від другого підборіддя швидко, а головне ефективно, допоможуть салонні процедури.

Міостимуляція

Один з надійних способів прибрати провисаюче підборіддя - міостимуляція. Електричні імпульси будуть впливати на м'язи, що без жодних вправ і масажів дозволить помітно підтягти шкіру. Крім того, міостимуляція позбавляє від зайвої рідини в зоні впливу, а значить, ненависне підборіддя зменшиться в розмірах.

Радіохвильовий ліфтинг

Ця процедура - одна з найпопулярніших для позбавлення від другого підборіддя. Сенс полягає в тому, що на підборіддя впливають спеціальним апаратом, який виробляє радіохвилі особливого діапазону. В результаті покращується кровообіг, клітини починають регенеруватись, шкіра підтягується, а обсяг жирової тканини, навпаки, зменшується. Для помітного результату необхідно зробити 5-10 таких процедур.

Ліполітичні ін'єкції

Одразу попереджаємо: ця процедура досить болюча, але результат того вартий - саме ліполітичні ін'єкції дозволяють без операції «розбити» жирові клітини, які є причиною провисання підборіддя. Вам зроблять кілька уколів препаратом, який розщеплює жир. Всього 2-3 сеанси і підборіддя помітно зменшиться і шкіра підтяглася!

Міні-ліпосакція

Найрадикальніший метод боротьби з другим підборіддям - це міні-ліпосакція, яку призначають лише в найскладніших випадках. По суті, це хірургічне втручання - видаляються зайві жирові тканини і усувається провисання шкіри.

Насправді ця операція одна з найменш травматичних - вона триває близько однієї години, після чого накладається компресійна пов'язка, яку необхідно носити протягом трьох днів. Зате коли набряк спаде - від другого підборіддя не залишиться і сліду!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я
В тему