Поради

Детокс: як очистити організм після свят

Детокс: як очистити організм після свят

Зі збільшенням споживання алкоголю, десертів та інших поблажок, плюс пізніми годинами розваг чи спілкування ми часто можемо забути виконувати наші вечірні оздоровчі справи. Детокси в цей час року не є рідкістю, ймовірно, це пов’язано з поєднанням величезних святкових бенкетів та новорічних резолюцій. Це чудовий спосіб почати рік здорового харчування, але головне - не дозволяти детоксу бути лише тижневим починанням. Не зациклюйтеся на химерних 3-денних очищуючих соках або місячних дієтах з капустяним супом. Їжте смачну їжу, але слідкуйте за способами збереження здорового споживання незалежно від того, де ви знаходитесь.

Що таке детокс організма?

Детоксикація - це процес позбавлення від токсинів, що зібралися в організмі, через надмірне споживання рафінованої та переробленої їжі, а також алкоголю. На жаль, надлишок у вигляді вуглеводів, жиру, солі, цукру може залишити вас з відчуттям роздутості, втоми, голоду та вини. Тому дайте своєму тілу те, чого воно прагне, й допоможіть відновити здорову рівновагу.

Не витрачайте гроші на напої та добавки, які обіцяють очистити або детоксикувати вас. Печінка - це орган детоксикації організму. Він діє на детоксикацію всіх речей, що надходять у ваш організм, і ваших органів, що знаходяться всередині нього. Пожвавьте свій організм мінералами, вітамінами та рідинами, які їм потрібні.

До речі, частина ваги, яку ви набрали, є тимчасовою - ви тримаєте зайву воду. Це може здатися протиінтуїтивним, але найкращий спосіб вивести цю воду з вашої системи - пити більше води.

Як провести наступні дні після свят

Складіть список речей, які ви хочете змінити, та визначте їх із пріоритетом. Почніть з одного й з часом працюйте на збільшення. Можливо, вам доведеться виспатися для перших двох-чотирьох тижнів, перш ніж приймати новий режим тренувань. Або, можливо, ваші стосунки повинні мати пріоритет, перш ніж починати нову дієту. Знайдіть способи розв’язати стрес, який приносять свята. У цьому допоможуть такі нові звички як регулярні фізичні вправи, медитація, методики релаксації, масаж або заняття йогою.

Рекомендується наступне:

  • Ви можете націлитися на три збалансовані прийоми їжі та підвищену інтенсивність фізичних вправ. Вибирайте дієту та спосіб життя, які сприяють здоровому балансу та зберігають почуття щастя та енергії.
  • Зробіть тимчасову перерву у вживанні рафінованих, перероблених або цукристих вуглеводів. Натомість орієнтуйтеся на пісний білок, клітковину та здорові жири, щоб допомогти вашому організму метаболізувати цей цукор.
  • Додайте гарний, нежирний білок разом зі свіжими фруктами та овочами у свій раціон, замінивши їжу-дві на день білковим пюре чи коктейлем. Це може допомогти вам скоротити калорії, а також почувати себе повноцінно завдяки клітковині.
  • Незалежно від того, чи ви новачок займаєтеся фізичними вправами, або зайчиком у тренажерному залі, починайте повільно повертатися. Ви більше шансів дотримуватися дієтичного плану, якщо ви також займаєтеся фізичними вправами.
  • Не голодуйте й не карайте себе. Зосередьтеся на корисних, ситних стравах, щоб допомогти в процесі очищення; подумайте про барвисті фрукти та овочі, які завантажені клітковиною та антиоксидантами. Антиоксиданти допомагають зменшити запалення, а клітковина допомагає безперебійному травленню.

Ключ до стійких змін у здоров’ї - це досягнення невеликих цілей. Знайдіть одну-дві речі, які ви хотіли б змінити щодо своєї дієти та фізичних вправ. Звідти створіть конкретний, реалістичний план, як досягти цієї мети. Як тільки ви досягнете однієї мети, продовжуйте розробляти нові цілі, щоб включити їх у розпорядок життя

Рідина

Слідкуйте за кількістю води, яку ви п’єте, і пийте близько восьми чашок за добу. Допомога організму визнати, що він зневоднений, дозволить мозку асоціювати почуття зневоднення з потребою у воді, а не потребою у нездоровій їжі. Беріть пляшку з водою з собою та пийте з неї постійно.

Хоча очищення соком може здатися чудовим способом скинути вагу, багато людей відчувають важкий час після сніданку просто соком та страждають ще більше через голод. Замість того, щоб зріджувати всі ваші свіжі фрукти та взагалі не насичуватися, зробіть порцію вівсяної каші та поповніть її шматочками банана, щоб залишитися ситим до обіду.

Уникайте кофеїну натщесерце. Якщо ви коли-небудь збивали еспресо близько четвертої пополудні, можливо, ви отримали тремтіння та неприємні почуття у животі. Це тому, що кофеїн стимулює вироблення соляної кислоти натщесерце, що може призвести до проблем із травленням пізніше, часто змушуючи почувати себе навіть голодніше.

Інші важливі рекомендації

Вважайте спілкування таким же важливим, як й фізичні вправи. Плануйте регулярно бачитися з друзями та родиною та підтримувати міцні соціальні зв’язки. Якщо ви виявитеся ізольованими, поставте собі за мету додавати одну нову соціальну подію до свого розкладу щотижня або місяця - що для вас реальніше. Дослідники виявили, що мозок вивільняє більше окситоцину під час соціальних контактів та соціальних зв’язків, й це насправді може прискорити одужання від хвороб.

Дотримуйтесь сну до восьми годин сну на ніч, бо хронічне недосипання може призвести до низки фізичних та психічних проблем, включаючи діабет, гіпертонію, тривожність та депресію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, здоровий спосіб життя, алкоголь
В тему