2 Травня 2019
Новини

Очищення організму: ТОП-15 продуктів, які допоможуть у цьому

Очищення організму: ТОП-15 продуктів, які допоможуть у цьому

Очищення організму – це не завжди складні процедури, є продукти, які допоможуть у цьому процесі.

Про це пише Жіночий світ.

Для поступового очищення організму досить буде включати у свій раціон харчування продукти зі списку, поданого нижче.

  1. Артишоки.

На сьогоднішній день встановлено, що екстракт з артишока добре дренує печінку і нирки, які відіграють ключову роль в очищенні організму від різних токсичних речовин. З листя і кореня артишока готують препарати у вигляді настоянок, соків і відварів.

  1. Яблука.

Яблука містять пектин, він допомагає ефективно виводити з організму з’єднання важких металів та інші токсини.

Крім того, яблука допомагають позбутися від кишкових паразитів, деяких шкірних захворювань, сприяють лікуванню запалення сечового міхура, запобігають проблемам з печінкою.

  1. Мигдаль.

Мигдаль містить майже стільки ж білка, скільки пісне м’ясо – до 30%. Вітамін Е у складі мигдалю виводить токсини, допомагає зберегти молодість і красу.

Після фізичних навантажень, активно допомагає відновити сили. Попереджає розвиток багатьох хвороб, у тому числі й онкологічних.

  1. Лимон.

Рекомендується пити лимонний сік, додаючи його в теплу воду, такий лимонад – своєрідний тонік для печінки і серця.

Крім того, він запобігає утворенню каменів в нирках, що мають лужну природу. Велика кількість вітаміну С допомагає очищати судинну систему.

  1. Авокадо.

Авокадо містить глютатіон, який покращує антитоксичні функції печінки, знешкоджує декілька десятків канцерогенних речовин. Авокадо ефективно знижує рівень холестерину і посилює оксигенацію тканин.

  1. Капуста.

Харчові волокна цього овоча виводять радіонукліди, токсини і “поганий” холестерин.

А органічні кислоти в складі капусти покращують роботу шлунково-кишкового тракту і вбивають патогенні мікроорганізми в кишківнику. Дуже рідкісний вітамін U в капусті сприяє загальній детоксикації організму.

  1. Буряк.

Відмінний очищувальний і омолоджувальний продукт. Буряк багатий безліччю важливих мінералів і вітамінів, а також органічними кислотами.

 

Наприклад, бетаїн, що входить до його складу, стимулює очищення печінки від токсинів. А клітковина прискорює перистальтику і нормалізує кишкову мікрофлору.

  1. Часник.

Містить алліцин, який допомагає виводити токсини і сприяє нормальному стану білих кров’яних клітин. Часник очищає дихальну систему і очищує кров.

Менш відома його властивість: він допомагає виведенню з організму нікотину, і може бути чудовим доповненням до вашої дієти, коли ви кидаєте палити.

  1. Журавлина.

Журавлина відмінно очищає організм від патологічних мікробів. Вона сприяє очищенню сечовивідних шляхів, бруньок, захищає від раку. Крім того, журавлина – відмінний засіб профілактики утворення тромбів.

  1. Паростки броколі.

Їх можна купити в магазинах “здорової їжі” і “продуктів органік”. Звичайно, можна їсти й суцвіття броколі, але в паростках концентрація корисних речовин (що борються з хворобами серця, раком і стимулюють вироблення ензимів) вища у багато разів.

  1. Насіння кунжута.

Їх багато у стравах азіатської кухні, наприклад, в тахіні, але ви можете просто додавати насіння в салати. Навіщо? Тому що вони захищають клітини печінки від шкідливої дії алкоголю і “хімікатів” (антибіотиків, наприклад).

  1. Імбир.

Завдяки високому вмісту вітамінів, амінокислот і ефірної олії, ці прянощі здатні поліпшити травлення і стимулювати вироблення шлункового соку, роблячи їжу легко засвоюваною.

  1. Круглий коричневий рис.

Це  продукт, що добре абсорбує, багатий вітамінами і клітковиною, який практично ніколи не викликає алергічних реакцій. Намагайтеся купувати рис, вирощений натурально.

  1. Фрукти.

У них все корисне з переліченого вище: і вітамін С, і клітковина, і антиоксиданти, і високий вміст рідини.

До того ж, немає нічого приємнішого на смак, ніж м’якуш стиглого фрукта: чи то манго, персик, кавун, груша чи стиглі ягоди.

  1. Зелений чай.

Насичений антиоксидантами, він є чи не найкращим засобом позбавлення організму від надлишків рідини, а катехіни, що містяться в ньому, активізують роботу печінки.

Читайте також:

Назвали продукти, від яких болить голова

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, продукти
В тему