Поради

Топ-15 продуктів для очищення судин

Топ-15 продуктів для очищення судин

Наші судини постійно забиваються різними негативними відкладеннями, як холестерин та неорганічні солі. Накопичення на стінках судин призводять до їх звуження і порушення нормальної циркуляції кисню і корисних мікроелементів. А саме по судинах до всіх органів надходять корисні компоненти, необхідні для їх нормальної життєдіяльності.

Якщо вчасно не чистити судини, відкладення накопичуються і зміцнюються. Так формуються атеросклеротичні бляшки, через які судини пошкоджуються, стають ламкими. У запущених випадках можуть з'являтися синці без ударів, тому як не еластичні судини травмуються навіть при звичайних рухах.

Закупорка судин потенційно небезпечна для кожного органу, тому як вони розташовані по всьому тілу. Хронічний дефіцит кисню може призводити до серйозних наслідків.

Чим можна чистити судини від холестерину

Існує хибна думка про те, що судини потрібно чистити періодично. Значно краще постійно включати в свій раціон продукти, що сприяють видаленню холестерина, аби вони не накопичувалися.

Розглянемо топ-15 таких продуктів:

  1. Авокадо. Такий простий і поширений фрукт. Досить одного на день, наприклад, до сніданку. Крім того, це корисно для жіночого гормонального фону.
  2. Зелений чай. Він значно знижує рівень холестерину, активізує розумові процеси.
  3. Кава. Можливо, це було дуже несподівано, але фахівці стверджують, що 2-4 чашки кави на день позитивно впливають на серцево-судинну систему.
  4. Горіх. Лідирують мигдаль і волоський горіх. Однієї маленької жменьки на день буде достатньо, щоб оздоровити судини, зменшити рівень холестерину, а також поліпшити пам'ять.
  5. Куркума. Спеція не володіє яскраво вираженим смаком, тому її можна додавати в омлет або салати. Вона не тільки підвищує еластичність стінок судин, але і має протизапальний ефект.
  6. Лосось. Регулярне вживання риби очищує артерії, знижує холестерин, нормалізує роботу серцево-судинної системи.
  7. Кориця. Улюблений аромат булочок, виявляється, ще й запах здоров'я. Часте вживання натуральної кориці позитивно позначається на здоров'ї.
  8. Оливкове масло. Медики вважають його справжньою панацеєю проти серцевих нападів. Саме тому це масло рекомендується вживати до салатів, а також для запікання м'яса. Воно значно корисніше і допомагає розкрити багатогранність смаку їжі.
  9. Журавлина – здатна знизити рівень холестерину на 40%! Слід сказати, що вона відмінно засвоюється організмом в морсах. Відмінний засіб для підвищення імунітету - перетерти ягоду з цукром.
  10. Морська капуста – її смак досить специфічний, присутній запах йоду, але, якщо вам вдається нормально сприймати продукт, слід обов'язково скористатися цим джерелом корисних мікроелементів.
  11. Гранат. Можна їсти зерна, але краще вживати сік – так видно кількість вживання. Крім того, він дуже смачний, володіє вишуканою терпкістю.
  12. Кавун! Ягода літа з ароматом відпустки не тільки смачна, він і вкрай корисна для очищення судин. Також кавуновий сік гарно впливає на роботу нирок і допомагає схуднути.
  13. Лимон. Він відрізняється високим вмістом вітаміну С, який робить стінки судин еластичними, приводить їх в тонус і розщеплює холестерин. Це не той продукт, який легко просто з'їсти сирим, але можна зробити чудовою традицією випивати чашечку чаю зі скибочкою лимона на ніч.
  14. Мед! Його склад наповнений рядом мікроелементів, включно з глюкозою, які розщеплюють холестерин та жирина стінках судин. Якщо з'єднати його з лимоном – вийде потужний засіб для оздоровлення судинної системи і, звичайно ж, підвищення імунітету.
  15. Часник. Не дивлячись на те, що ми розглядаємо його наприкінці, це найсильніший продукт серед усіх перерахованих. Він активно очищає судини, завдяки чому нормалізується циркуляція кисню. Це покращує колір шкіри і самопочуття, тому в давнину вважали, що часник має молодильні властивості.

Думка медиків

У списку вище наведені компоненти, які відносяться швидше до продуктів що знижують рівень холестерину, ніж до ліків, але їх ефективність доведена. Медики, представники традиційної медицини, які звикли покладатися на медикаментозне лікування, рекомендують починати з профілактики простими засобами. Це запобігає виникненню атеросклерозу, адже завжди простіше не допустити проблему, ніж потім думати, як її усунути.

Коли необхідно вдаватися до медикаментів

Якщо атеросклероз посилився, і ви починаєте погано себе почувати, звісно ж необхідно звернутися до лікаря, щоб розписати курс лікування препаратами. Як зрозуміти, що судини серйозно страждають? Тому як вони розташовані по всьому тілу, симптоми того, що вони забиті будуть відрізнятися залежно від того, який орган страждає від нестачі кисню і інших необхідних компонентів. Наприклад, атеросклероз аорти серця проявляється ранньою сивиною, болями в серці під час ковтання, аритмією, можлива задишка.

При будь-яких підозрілих симптомах краще пройти обстеження. Але якщо воно показує, що є проблеми, не покладайтеся на самолікування за допомогою розробки правильного раціону. Корисна їжа може посилити ефект медикаментозного лікування в такому випадку, але важливо дотримуватися рекомендацій лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, харчування
В тему