Поради

Звички, які прискорюють процес старіння

Звички, які прискорюють процес старіння

Від генетики залежить те, як ми виглядаємо в тому чи іншому віці. Але це не єдиний фактор. Виявляється, ми самі можемо впливати на процес старіння.

1. Повністю вилучити жир із раціону

Багато людей, які стежать за фігурою, припускають цю помилку: вони вилучають з раціону продукти, котрі містять жир. Така дієта шкодить як всьому організму, так і шкірі: вона швидко покривається зморшками.

2. Пити напої через соломинку

Коли ми потягуємо напій через соломинку, губи складаються трубочкою. Від цього навколо рота формуються зморшки. Те саме стосується й куріння.

3. Спати на боці

Коли ми спимо на боці або на животі, то буквально «утикаємося» в подушку. Це провокує ранню появу зморшок на щоках і підборідді. Якщо розглядати пози для сну з точки зору збереження молодості шкіри, найкраща поза – на спині.

4. Не стежити за поставою

Коли ми сутулимося або сидимо в неправильному положенні, хребет викривляється. М’язи відчувають нерівномірну напругу, що викликає біль і втому. Крім цього, правильна постава формує гарну фігуру, впливає на ходу і на наш образ у цілому.

5. Захищатися від сонця тільки на відпочинку

Ультрафіолетові промені – головна причина передчасного старіння шкіри. Тому варто вибрати денний крем для обличчя з сонцезахисним фактором. І користуватися ним, навіть коли похмуро, адже хмари пропускають 80% ультрафіолетових променів, котрі потрапили в атмосферу.

6. Зловживати обігрівом приміщень

При опалюванні приміщень повітря стає дуже сухим. Це відразу відображається на наших волоссі і шкірі, які швидко втрачають вологу. Постарайтеся відрегулювати опалення так, щоб було прохолодніше, особливо в спальні.

7. Повністю відмовитися від цукру

У великій кількості солодке, звісно, шкідливе. Але ж душевна рівновага не менш важлива, ніж струнка фігура, а гарний настрій, як відомо, продовжує життя. Тому іноді дозволяйте собі солодощі, але пам’ятайте, що ключове слово тут – іноді.

8. Дивитися телевізор занадто багато

Одна година, витрачена на сидіння перед телевізором, скорочує життя приблизно на 22 хвилини. І любителів Інтернету, комп’ютера це теж стосується. Тому вставайте і розминайтеся щопівгодини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему