Поради

Лікує природа: скажемо варикозу «НІ»!

Лікує природа: скажемо варикозу «НІ»!

Багато аптечних мазей виготовляють на основі квітів і плодів кінського каштана. А чому б не спробувати зробити настоянку в домашніх умовах?

  • На 500 мл горілки додати 50 г квітів каштана і настоювати не менше двох тижнів, періодично збовтуючи суміш. Злити настоянку через фільтрувальну тканину і вживати внутрішньо по чайній ложечці до їди тричі на добу. Для посилення ефекту протирати цією настоянкою уражені місця.
  • Яблучний оцет, приготовлений самостійно, також є дуже ефективним засобом для розтирання хворобливих місць. Для посилення ефекту його вживають і всередину. П’ють по столовій ложці, розчиненій в 250 мл кип’яченої води. Але майте на увазі, що дешевий магазинний оцет для цього не придатний, оскільки робиться не з яблук. Для виготовлення яблучного оцту в домашніх умовах знадобиться 2 кг яблук, 100 – 200 г цукру, а краще мед. Кількість цукру залежить від вмісту кислоти у яблуках: чим кисліші, тим більше цукру знадобиться. Яблука дрібно пошаткувати або збити в пюре. Залити прохолодною кип’яченою водою так, щоб вона покривала суміш на 3 см. Залишити у теплому місці на 14 днів. Згори прикрити марлею або тонкою тканиною, щоб був доступ повітря. Для підтримки процесу бродіння вміст щодня перемішувати. Після цього зцідити і дати побродити ще днів десять у теплому місці. Готовий оцет налити у пляшки, не збовтуючи осад. Можна додатково процідити. Закупорені пляшки зберігати в темному і досить прохолодному місці. Термін придатності – близько двох років.
  • Часникове масло для накладення на хворобливі ділянки готують так: одну частину нашаткованого часнику розмішати із двома частинами якісного вершкового масла. Накласти суміш на ноги, згори накрити папером або пергаментом, зафіксувати за допомогою еластичного бинта або колгот. Уранці суміш змити. Після процедури тримати ноги в теплі.

Настій березових бруньок добре допоможе при зовнішньому застосуванні. У півлітрову пляшку горілки додати 150 г бруньок берези. Дати постояти близько 10 діб, часом збовтуючи. Ліки готові.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, хвороби, ліки, лікування
В тему