Поради

Солодке життя: чим замінити цукор

Солодке життя: чим замінити цукор

Відмовитись від цукру раз і назавжди – ідея, яка виникала у багатьох. Її втілення часто надто складне, адже чимало страв та напоїв смакують зовсім по іншому без цукру. Проте відмовлятись треба – цукор дуже шкідливий для організму людини. Він викликає низку хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобі серця і інсульту.

Можливість врятуватись від «солодкої смерті» є – використовувати нешкідливі замінники цукру. Акцент на слові «нешкідливі» не випадковий, оскільки штучні замінники ще більш небезпечні, аніж сам цукор – зокрема, аспартам, сахарин та цикламат.

Щодо натуральних замінників, то це:

Кокосовий цукор. Отриманий з кокосових пальм, відрізняється високим вмістом калію, вітамінів С і групи B. При купівлі звертайте увагу, чи немає у ньому домішок зі звичайного підфарбованого рафінованого цукру!

Стевія. Листя цієї рослини дають солодкий низковуглеводний сік з низьким глікемічним індексом. У магазинах стевію продають як у вигляді сушеного листя, так і в порошку. Майте на увазі, що вона має специфічний присмак, тому не завжди доречно її використовувати.

Мед. Джерело корисних мікроелементів та вітамінів. Крім того, чай з медом – це хороший заспокійливий напій.

Сироп топінамбура. Виготовляють з бульб рослини. Особлива технологія дозволяє зберегти в сиропі інулін, який прекрасно впливає на серцево-судинну систему, а також має виражений протизастудний ефект. Сироп містить вітаміни групи B, C, а також магній і калій.

Сироп агави. Виготовляють із пагонів агави. Вдвічі солодший за цукор, смак нагадує смак меду.

Існує чимало природних альтернатив цукру. Їх можна придбати у більшості супермаркетах або аптеках. Але варто пам’ятати, що ними також не можна зловживати, особливо людям із зайвою вагою. Більшість замінників мають високу калорійність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти, продукти, Надзвичайні події, цукор
В тему