Поради

Автомат, прилад та шахова дошка: незвичайні прапори країн світу

Автомат, прилад та шахова дошка: незвичайні прапори країн світу

Традиція прапора походить від прямокутних шматків тканини на полях битв, якими позначалось місцезнаходження головнокомандувача. З часом прапори з’явились у всіх представників влади, а після утворення централізованих держав до них додалися ще герби і гімни.

Проте не всі прапори мають форму прямокутника та звичайне символічне поєднання кольорів.

Швейцарія

Прапор цієї країни квадратний. Саме швейцарський прапор став символом Комітету Червоного Хреста, створеного Анрі Дюнаном. Громадський діяч став мимовільним свідком жорстокої битви при Сольферіно, де на полі бою тисячі поранених солдатів не змогли отримати медичну допомогу. Прапор Швейцарії і символ Червоного Хреста відрізняються лише розташуванням кольорів.

Португалія

Португальський прапор, який має схожі символи з гербом Португалії - армілярну сферу. Цей прилад використовують у астрономії, він символізує численні географічні відкриття країни. Примітно, що тільки Португалія вирішила помістити на полотно зображення наукового приладу.

Хорватія

Прапор Хорватії незвичайний хоча б тим, що на ньому можна побачити шахову дошку, точніше, герб з її зображенням. Згідно старовинній легенді, в середні віки король Хорватії Святослав Суронья зіграв партію з венеціанським дожем Петро Другим. Вигравши партію, хорватський правитель отримав міста Далмації. Свою перемогу він вирішив назавжди закарбувати на стязі своєї країни.

Норвегія

Зазвичай дитяча творчість означає значно більше ніж просто незрозумілі каракулі. У Норвегії, до прикладу, малюнок дитини став зображенням на національному прапорі. Син Фредеріка Мельцера - парламентаря з Бергена, граючи, зафарбував білий хрест на датському прапор в синій колір. Фредеріку настільки сподобалася "творчість" сина, що він вирішив використовувати його в якості символу Норвегії.

Камбоджа

Прямокутний прапор Камбоджі унікальний тим, що це - єдиний прапор, на який нанесли зображення храму. Ангкор-Ват - це релігійна споруда, яка має рекордну площу в два квадратних кілометри.

Мозамбік

Мозамбік має прапор, на якому зображено сучасну зброю, а саме - автомат Калашникова! Зірка, яка також зображена на прапорі, символізує солідарність з народом країни, а мотика, зброя і книга - виробництво, оборону та освіту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему