Поради

Чому жінки старіють швидше?

Чому жінки старіють швидше?

Лікарі назвали ознаки раннього старіння жіночого організму. Зокрема, фахівці зазначають, що у представниць прекрасної статі процес старіння тільки на 20 % залежить від спадкових факторів.

Основними ж причинами, які прискорюють старіння зовнішності і організму, є неблагополучні екологічні умови проживання, шкідливі звички і відсутність догляду за шкірою. Пише maximum.fm.

Зокрема,  наявність пігментних плям і ділянок на шкірі, які лущаться, у жінок до 25 років цілком може бути свідченням початку старіння. Впоратися з цією проблемою можна завдяки догляду і змінам у харчуванні, але також не завадить пройти обстеження ендокринної системи у фахівця.

Стаючи тоншою, шкіра в ділянці очей зрадницьки видає старіння. Естетично це виглядає теж малопривабливо: на обличчі стають особливо помітними кола під очима, провали за лінією очниць, мішки та набряки. Якщо все це проявляється у віці до сорока років, то можна запідозрити передчасне старіння. За таких обставин буде корисним обстежити внутрішні органи, вважають експерти.

Збій циклу в віці до 46 років – це сигнал про старіння, кажуть фахівці. Але боятися його не потрібно. Зупинити старіння в цю пору свого життя цілком можливо за рахунок прийому вітамінно-мінеральних комплексів і лікування внутрішніх інфекцій, відзначають медики.

Крім цього, фізіологічними симптомами старіння можуть бути швидка втомлюваність, а також безсоння і випадання волосся.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему