Поради

Перелік продуктів, найкорисніших для мозку

Перелік продуктів, найкорисніших для мозку

Фахівці представили перелік найкорисніших інгредієнтів, що забезпечують життєздатність головного мозку людини.

Про це повідомляє UkrHealth.

Мозок людини – дивовижний орган, який управляє усім організмом. Він контролює думки, почуття, процес запам’ятовування. Дуже важливо піклуватися про його працездатність, насичуючи корисними мікроелементами. Серед інших факторів, здоров’я мозку залежить від продуктів, що вживає людина.

Фахівці розповіли, що раціон кожної людини повинен бути різноманітним. Деякі продукти харчування (кава, фрукти, овочі) містять антиоксиданти, які захищають мозок від окисних стресів, а горіхи, яйця, риба сприяють його розвитку і здатності запам’ятовувати.

Особливо корисні для роботи мозку – яблука і броколі. Спаржева капуста багата на вітамін К і бор, які мають протизапальну і актиоксидантну дію. У гарбузовому насінні містяться мікронутрієнти, включаючи магній, мідь, цинк, залізо, не менш важливі для нормальної роботи мозку. Продукти, багаті на вітамін Е, захищають клітини. Ягоди чорниці, завдяки вмісту антиоксидантів, сповільнюють процес старіння мозку, поліпшують пам’ять.

Наситити головний мозок омега-3 кислотами, які сприяють виробництву нейронів, допоможе жирна риба. Компоненти, що містяться в цьому продукті, уповільнюють вікові перетворення мозкової активності, позитивно впливають на настрій. Горіхи є джерелом клітковини, вітаміну Е і корисних жирів, тому теж повинні бути в раціоні людини, як і яйця, до складу яких входять холіни і вітаміни групи В.

Дуже корисні для роботи мозку – кава (покращує увагу і знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера), а також зелений чай, що містить L-теанін. Куркумін – активна речовина куркуми – має протизапальний ефект і пом’якшує, як і шоколад, симптоми депресії, підвищує настрій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Харчування і дієти
В тему