Поради

Як обирати розвиваючі іграшки для дитини?

Як обирати розвиваючі іграшки для дитини?

Все популярнішими стають дитячі розвивальні іграшки. І це не дивно, адже в такий спосіб можна не лише забавити малюка, а і покращити його тактильну й зорову пам’ять, розвинути моторику, навчити ходити, говорити і читати.

Обираючи розвивальну іграшку, продавці радять зважати на вік дитини. Проте усі малюки розвиваються з різною швидкістю. Кому ж яку іграшку купити?

Від 0 до 1 року

Заморочуватися щодо вибору розвивальних іграшок для однорічного малюка не варто. До року карапуз сприймає інформацію в основному на слух. Отож купуйте іграшки, які шумлять: брязкальця чи дзвіночки. Деталі повинні бути великими, а кольори – яскравими, проте не кислотними.

Від 1 до 3 років

Малюк пізнає світ через предмети, вивчаючи форму, розмір і колір речей, які його оточують. Вік від 1 до 3 років – це ідеальний час, аби розвинути творчі нахили. Тому сміливо купуйте пластилін чи фарби. Дарувати діткам такого віку можна простий конструктор, кубики, матрьошки, складачки та великі пазли.

Від 3 до 5 років

З трьох років дитина потребує складніших іграшок. Наприклад, можна купити дерев’яні набори-конструктори. Також у такому віці малюки починають грати за правилами. Їм сподобаються лото, доміно, настільні ігри. Не забудьте про динамічні ігри, такі як настільний теніс, твістер, боулінг, більярд. Для дошкільнят можна купувати пазли і головоломки, які розвивають логіку.

Крім того, для дитини в цьому віці важливі нескладні сюжетно-рольові ігри. Допомогти в цьому можуть ляльки, пупси, м’які іграшки. Неабияк розвивають увагу набори на кшталт «Моя перша кухня» або «Маленький художник».

5 – 8 років

Цей період характеризується особливим інтересом дитини до іграшок. Те, що вже час до школи, не означає, що треба забути про розваги. Навпаки, потрібно розслабитися та повною мірою насолоджуватися дитинством. Конструктори-головоломки, настільні логічні ігри, незвичайні інформативні завдання з математики або читання, енциклопедії з картинками – все це заохотить вашого малюка до науки.

10+

З десяти років дитина чітко розуміє, що їй подобається більше: гуманітарні чи точні науки. Маленькі модниці в захваті від наборів з бісером, кольорового піску, рукоділля. Хлопчикам слід купувати набір для випалювання по дереву, гравіювання, гіпс для ліплення. Розумникам сподобаються набори для проведення експериментів, наприклад, хімічних, фізичних, біологічних.

Не забудьте і про колективні ігри. За «Монополією» чи «Крокодилом» можна добре подружитися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему