Поради

Як схуднути до Нового року? 9 кроків до стрункої фігури

Як схуднути до Нового року? 9 кроків до стрункої фігури

Зовсім скоро Новорічні свята і так хочеться увійти в новий рік красивими та стрункими. Стоп! А як щодо здоров’я? Є всього 9 кроків, зробивши які ви почнете худнути не шкодячи своєму організму.

Лі Джордан – американський персональний тренер, який працює з людьми з надмірною вагою, говорить: «Хороші результати не вимагають непосильних дій. Вони вимагають звичайних дій, проте їх потрібно здійснювати щодня».

Він вважає, що головна помилка тих, хто хоче схуднути, полягає у неправильному способі мислення. Кожен, хто розмірковує: «Мені потрібно скинути 20 зайвих кілограмів, а отже я повинен викладатися на максимум», – зажене сам себе у глухий кут.

Тож, які вони 9 кроків до здорового схуднення?

КРОК 1: спробуйте щось нове

Ви полюбляєте калорійну їжу? Ні! Насправді ваш організм просто звик до жирних страв. Наступного разу, обідаючи в ресторані чи отоварюючись в супермаркеті оберіть щось дієтичне та низькокалорійне. Навіть брюсельська капуста та червоний буряк, приправлені смачним соусом на основі оливкової олії, – можуть бути смачними.

Зрозумівши, що здорова їжа – це апетитно, ви поміняєте своє відношення до неї. А правильне харчування – це перший крок до омріяної фігури.

КРОК 2: тренер вашого рівня

Аби схуднути вам не потрібно ставати в чергу до фітнес-інструктора зі світовим ім’ям. Знайдіть такого тренера, який працював з клієнтами вашого рівня. Інакше виникне загроза встановлення занадто високої або ж занадто низької планки, яка не сприятиме зникненню кілограмів.

КРОК 3: мінімальний поріг калорій

Високі цілі часто призводять до непоправної шкоди організму. Жорстка дієта і різке схуднення можуть викликати протилежну реакцію. Не доводьте себе до втрати свідомості. Знизьте кількість калорій з 1000 до 500. Підраховуйте калорії за день і виводите середнє арифметичне. Окремо підрахуйте кількість калорій які споживаєте у вихідні. Залиште в раціоні ту кількість калорій, яку встигає використати ваш організм. Аби не відчувати голод, замініть фаст-фуд на каші, а солодощі на сухофрукти та горіхи.

КРОК 4: тренування не повинно витягувати усі соки

Для початку достатньо й кількох хвилин в день. Потім додайте по 30 секунд до кожного тренування. Робіть тільки ті вправи, які даються вам легко. Почати можна зі звичайної ходьби. Здійснюйте прогулянки два-три рази на тиждень, поступово збільшуючи час і навантаження.

Як схуднути до Нового року? 9 кроків до стрункої фігури

КРОК 5: обвисла шкіра – це не красиво

Ви прагнете схуднути, щоб виглядати красиво? Тоді забудьте про стрімке схуднення. У нормі людина повинна скидати від 250 грам до одного кілограма на тиждень. Аби контролювати цей процес, ставайте на вагу щотижня в один і той самий час. Стрілки показали більше одного кілограма? Час збавити темп. Адже ви втрачаєте не тільки жир, але і м’язову масу. В результаті з’являться обвислі складки шкіри на животі, грудях, руках.

КРОК 6: їжте перед сном

Приймати їжу необхідно кожні три-чотири години. Якщо ви повечеряли о 18:00, то в 22:00 не відмовляйте собі в легкій закусці на кшталт йогурту. Це заспокоїть ваш шлунок до ранку. А отже ви не будете прокидатися серед ночі, страждаючи від голоду, а за сніданком не станете накидатися на яєчню з шинкою.

КРОК 7: збільшуйте об'єм їжі

Хочете втратити вагу зменшуючи кількість їжі? Це нашкодити своєму здоров’ю. Замість того, щоб скорочувати кількість солодкого, збільште кількість овочів, які забезпечать відчуття ситості надовго. Любите сік і содову? Пийте більше води, і тоді ви вже просто не зможете влити в себе шкідливі солодкі напої.

КРОК 8: працюйте без перерв

Навіть 15-хвилинне тренування принесе відмінний результат. З часом ви навчитесь робити вправи з більшою інтенсивністю. Головне, – не дозволяйте собі великі перерви.

КРОК 9: стартуйте з елементарного

В перші дні виключіть з раціону те, з чим вам найпростіше розлучитися, наприклад солодку воду, яку купуєте за звичкою чи цукерки, які ковтаєте від нудьги. Замініть поїздку в транспорті на прогулянку, а тренування почніть з кількахвилинних танців під ритмічну пісню. І так, з кожним днем, поступово зменшуйте споживання шкідливої їжі та збільшуйте фізичні навантаження.

З такими правилами ви звичайно не скинете 10 кілограм до нового року. Проте правильними кроками йтимете до своєї мети.

Успіх, досягнутий малим, надихне вас на більш серйозні досягнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему