Люди

Американська кохана кубинського революціонера

Американська кохана кубинського революціонера

У світі добре відоме ім’я Фіделя Кастро, кубинського революціонера, непримиримого противника США. Проте виявляється, попри велику нелюбов до всього, що стосується Штатів, кубинський лідер кохався з американською красунею Марітою Лоренц, яка була секретним агентом ЦРУ.

У лютому 1959 року 19-річна американка вперше приїхала на Кубу, прибувши у Гавану на судні свого батька. Це був єдиний іноземний пароплав, якому в ті часи, зразу після революції, дали дозвіл кинути якір біля берегів Острова Свободи. Молодий лідер кубинців, який щойно прийшов до влади, коли побачив корабель біля причалу столиці своєї країни, захотів піднятися на його борт. Там познайомився з капітаном судна та його юною дочкою, в яку закохався з першого погляду. Коли відбувався обід у каюті капітана, молодий Кастро не стримався і, піймавши руку Маріти під столом, міцно її стиснув. Після цього він запропонував дівчині стати його особистим секретарем, проте красуня відмовилася і повернулася з батьком до Нью-Йорку.    

Фідель зразу направив до Америки, услід гостям, начальника своєї служби безпеки. Він доручив йому переконати примхливу красуню повернутися до Гавани.

Як не дивно, але Маріта Лоуренц погодилася та приїхала до кубинського лідера. Вони провели разом 7 чудових місяців. Дівчина завагітніла, але Кастро, дізнавшись про це, категорично заборонив їй народжувати. Вражена таким ставленням, юна коханка повернулася до США. Вона була обурена і сердита на Фіделя, хоча і продовжувала його кохати.

У цей час до справи береться ЦРУ, агенти якого вже давно стежили за цим романом. Попри свій юний вік, Маріта Лоренц отримала своєрідну «ліцензію» на вбивство молодого та небезпечного Фіделя Кастро, який нічого не знав. Дівчина відновлює стосунки з лідером Куби, але тепер грає на його почуттях, здійснюючи при цьому акуратну шпигунську діяльність: вивідуючи різноманітні державні таємниці.

Спочатку Маріту тренували тільки для отримання потрібної інформації, проте з часом вимоги змінилися. Керівництво ЦРУ тепер хотіло ліквідувати неугодного Америці революціонера, що й вирішили доручити дівчині. Саме для цього коханій Фіделя дали таблетки ціаністого калію, які вона мала кинути у келих із улюбленим напоєм політика. Маріта вирушила у Гавану, де її радо зустрів коханий. В одному з номерів готелю, де вони були разом, красуня мала отруїти кубинця, проте не змогла цього зробити. Закохана у свою потенційну жертву, молодий агент ЦРУ викинула смертельні таблетки до вбиральні, після чого провела з чоловіком романтичну ніч.

Після цього життя Маріти Лоренц склалося так, що вона вже опинилася в обіймах венесуельського диктатора Маркоса, від якого народила дочку Моніку. А потім вийшла заміж за агента ФБР. У подружжя з’явився син Марк. Згодом її життєві дороги перетиналися з людьми, причетними до вбивства президента США Джона Кеннеді. 

БІЛЬШЕ ІНТЕРВ'Ю З ВІДОМИМИ ТА ЦІКАВИМИ ЛЮДЬМИ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему