Люди

Люди з синдромом Дауна, які всупереч обставинам стали знаменитими

Люди з синдромом Дауна, які всупереч обставинам стали знаменитими

Кожна людина з синдромом Дауна, як і будь-хто з нас — унікальна. У неї свій характер, свої можливості, свої інтереси. Численні приклади успішних і знаменитих «сонячних людей» доводять, що всупереч хворобі, обставинам та суспільству вони гідні поваги хоча б за те, що щодня долають труднощі.

Джеймі Брюер – модель і акторка, найбільш відома за роль у серіалі «Американська історія жахів». Стала першою дівчиною з синдромом Дауна, що з'явилася на подіумі в рамках Mercedes-Benz Fashion Week у Нью-Йорку. Також Джеймі захоплюється живописом і є цивільною активісткою.

Пабло Пінеда - іспанський актор, який отримав у 2009 році «Срібну мушлю» кінофестивалю в Сан-Себастьяні за кращу чоловічу роль у фільмі «Я теж». Пабло мешкає в Малазі, де працює в муніципалітеті, а також викладає. У Пабло є декілька дипломів: викладача, бакалавра мистецтв, а також диплом в галузі педагогічної психології. Коли він повернувся в Малагу з Сан-Себастьяна, де отримав кіно-приз, мер міста Франсіско де ла Торре вручив йому нагороду «Щит міста».

Читайте також: 21 березня - Міжнародний день людини з синдромом Дауна

Паула Саж - щотландська знаменитість, яка знялася в декількох фільмах (за роль у британській стрічці "Після життя" отримала премію BAFTA в категорії "Кращий дебют в кіно"), професійно займається нетболом і стала успішним адвокатом. Паула надає юридичну підтримку двом міжнародним фондам — "Ann Craft" і "Mancap".

Мігель Томасін – музикант-експериментатор. Грає на барабанах і очолює аргентинський гурт Reynols. Також світ побачили два його сольні альбоми: перший був запакований в шкарпетки, а другий носив назву «Інтерв'ю з самим собою». Мігель регулярно виступає в школах і центрах для дітей з особливими потребами, де виконує власні пісні та кавер-версії пісень відомих рок-музикантів.

Раймонд Ху - відомий художник. У своїх роботах він використовує делікатну китайську техніку - нанесення малюнків тушшю та аквареллю на рисовий папір. Найчастше Реймонд звертається до портретів тварин: левів, тигрів, ящірок, слонів, риб, черепах і собак. Його роботи присутні у колекціях поціновувачів мистецтва по всьому світу.

А також:

Стефані Ґінз - перша відома акторка з синдромом Дауна в історії кінематографа. Фільм за її участю «Дуо» 1996-го року, де вона, до речі, зіграла хлопчика, став сенсацією і отримав безліч нагород, серед яких, премія Американської кіноакадемії, премія Чиказького міжнародного кінофестивалю, нагорода Wasserman за кращу кінематографію, нагорода компанії Warner Brothers і Мартіна Скорсезе.

Карен Гаффні, яка керує некомерційною організацією, що допомагає адаптації в суспільстві дітей з обмеженими можливостями, зокрема, з синдромом Дауна.

Тім Харріс -  успішний ресторатор, якому належить «найдоброзичлівіший ресторан у світі», що пропонує відвідувачам, окрім традиційних страв, безкоштовні обійми Тіма.

Маделін Стюарт - австралійська модель, яка пройшла чималий шлях для свого юного віку, аби досягти мрії — потрапити у світ моди. До 2015 року Медді знімалася тільки для реклами одягу та глянцевих журналів, але минулого року була запрошена на показ літньої колекції FTL Moda і стала зіркою Нью-Йоркського Тижня моди.

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему