Люди

Таємниці знаменитого Северуса Снейпа відкрилися після смерті виконавця

Таємниці знаменитого Северуса Снейпа відкрилися після смерті виконавця

Актор Алан Рікман, який віртуозно зіграв роль Северуса Снейпа, став жертвою нещадної недуги – раку. Сьогодні виповнилося два роки з дня його смерті.

Зовнішність знаменитого професора виготовлення настоянок із Гогвортсу завжди видавалася таємничою і загадковою, йому вдалося так органічно вписатися в чарівний усесвіт Гаррі Поттера, що актора і в житті сприймали якщо не за мага, то принаймні за екстрасенса. Сокровенні таємниці життя знаменитості відкрилися шанувальникам тільки після загибелі кумира.

При згадці про Алана відразу спливає Северус Снейп – його роль у поттеріані. Цікаво, що своїм іменем персонаж Рікмана зобов’язаний римському імператору. Джоан Роулінг назвала його на честь Септимія Севера, який доклав зусиль для відновлення Стіни Адріана в англійському селі Снейпін – звідти пішло і прізвище професора зілля та настоянок. Спочатку планувалося, що роль Снейпа зіграє Тім Рот, але він віддав перевагу перед поттеріаною фантастичному циклу про планету мавп. Мало хто знає, що знаменитий оксамитовий голос Рікмана – це не результат майстерності сценічної мови. Виявилося, що в актора дефект нижньої щелепи.

Джоан Роулінг настільки була зачарована Рікманом, що розкрила йому долю персонажа ще до написання останньої книги. Ні для кого більше письменниця не зробила такого винятку.

Вперше на сцену Рікман вийшов, ще будучи школярем. Він зіграв у шкільній виставі, і відтоді почалося його захоплення театром. Він спробував чинити опір своєму захопленню і навіть отримав спеціальність графічного дизайнера. Згодом тяга до театру стала нездоланною, і він повністю присвятив себе сцені. У 1980 роках ним зацікавилося телебачення. Алан Рікман зіграв головного антагоніста Брюса Вілліса в першому «Міцному горішку».

Всі колеги згадують Рікмана як людину, буквально одержиму справедливістю, за що його неодноразово по-доброму називали «комуністом». Якось під час зйомок чергового фільму актор дізнався, що харчування для масовки буде набагато гіршим, аніж для виконавців ключових ролей, і відмовився зніматися, поки цю несправедливість не усунули.

Говорячи про Алана Рікмана, варто відзначити, що здебільшого він грав негативних персонажів: божевільного перукаря-канібала в «Свінні Тодді», ангела Метатрона в «Догмі». Та й навіть Снейп довгий час вважався недоброзичливцем Гаррі – грати його потрібно було відповідно.

Зі своєю коханою, перш ніж одружитися, Рікман прожив 40 років. Зареєстрували вони відносини в 2012-му. Доля не подарувала йому дітей, хоча він їх дуже любив і хотів. Тому з таким задоволенням знімався в дитячих фільмах, таких як «Гаррі Поттер» і «Аліса в Країні чудес».

Світу відоме його знамените висловлювання: «Коли мені буде 80 років і я сидітиму в своєму кріслі-качалці, то буду читати «Гаррі Поттера». І моя сім’я спитає мене – після стількох років? А я відповім – завжди».

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Знаменитості
В тему