23 Листопада 2023
Новини

Польські перевізники почали блокувати ще один пункт пропуску

Польські перевізники почали блокувати ще один пункт пропуску

Ще один пункт пропуску — «Медика — Шегині» 23 листопада почали блокувати польські страйкарі.

Про це повідомили у ДПСУ. 

На території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика» (Республіка Польща), суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині» розпочалось блокування руху вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

Зазначають, що блокування руху може тривати з 23 по 26 листопада. Водночас перешкоджання руху автобусам та легкового транспорту не передбачається.

Варто зауважити, що з початку листопада польські перевізники блокують три пункти пропуску: «Корчова — Краківець», «Гребенне — Рава-Руська», «Дорогуськ — Ягодин».

Протестувальтники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють з ринку. Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращення обслуговування на кордоні. Акція польських перевізників планувалася терміном на два місяці – до кінця року.

Переговори українських урядовців з протестувальниками результату не дали, а голова Держагентства відновлення та розвитку Мустафа Найєм наголосив, що деякі вимоги польських перевізників Україна навіть не обговорюватиме. 

До слова, на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» продовжили блокаду до лютого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, митниця, акція протесту
В тему

Останні матеріали