3 Травня 2024
Новини

Кількох депутатів Київської міськради судитимуть за ухилення від військової служби

Кількох депутатів Київської міськради судитимуть за ухилення від військової служби

Щодо трьох депутатів Київської міськради до суду передали обвинувальний акт через ухилення від військової служби.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що солдати однієї з військових частин впродовж року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення. Троє з них мають статус столичних депутатів, а ще один — помічник депутата Київради.

Окрім того, в ДБР зазначають, що керівник апарату Київської міської військової адміністрації сприяв оформленню липового «відрядження» фігурантам. До оборудки був залучений і командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією, зазначають в ДБР.

Трьох депутатів Київської міськради та помічника депутата обвинувачують в ухиленні від несення обов’язків військової служби, вчиненому групою людей за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). За цими статтями загрожує до 10 років за ґратами.

Керівника апарату Київської міської військової адміністрації обвинувачують у сприянні в ухиленні від військової служби. А командира військової частини обвинувачують у перевищенні службових повноважень (ст. 426-1 КК України).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, київ, війна з Росією
В тему