29 Квітня 2024
Новини

Пункт пропуску «Рава-Руська — Гребенне» розблокували польські фермери

Пункт пропуску «Рава-Руська — Гребенне» розблокували польські фермери

У пункті пропуску «Рава-Руська — Гребенне» 29 квітня відновився рух вантажівок.

Про це повідомила Держприкордонслужба. 

Польські фермери припинили блокування вантажівок, тому тепер оформлення та пропуск через кордон у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі.

Водночас на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Цей вид вантажу можуть перевозити по території Польщі лише транзитом. 

Нагадаємо, 20 квітня польські протестувальники відновили рух вантажних автомобілів на пунктах пропуску «Шегині — Медика» та «Краківець — Корчова», а вже за два дні — на КПП «Ягодин — Дорогуськ».

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називають «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС.

Польські фермери протестують, щоб добитися пом?якшення європейського «зеленого курсу», а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

28 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом із делегацією прибув до Варшави. Там сторони провели переговори у тристоронньому форматі щодо розблокування кордону та пошуку спільних позицій для розв'язання кризи агроекспорту. Переговори  тривали понад 6 годин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, війна з Росією
В тему