16 Грудня 2021
Новини

Ексзаступник глави МВС Гогілашвілі живе в одному маєтку з головою української розвідки, – ЗМІ

Ексзаступник глави МВС Гогілашвілі живе в одному маєтку з головою української розвідки, – ЗМІ

ЗМІ повідомляли про можливу наявність в Олександра Гогілашвілі паспорта громадянина Російської Федерації

Родина колишнього міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі, звільненого через інцидент зі співробітниками правоохоронних органів, ймовірно, може проживати у приватному будинку у селі Хотів під Києвом по сусідству з керівником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Будановим і помічницею президента Марією Левченко та її чоловіком.

Про це йдеться у розслідуванні, оприлюдненому виданням «Слідство.Інфо».

Як зазначають журналісти, протягом кількох місяців їм вдалося неодноразово зафіксувати, як із території маєтку, де мешкає Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко, виїжджав чорний автомобіль марки Volvo із номерами прикриття у супроводі позашляховика Nissan, який теж використовував номери прикриття, що не дозволяють ідентифікувати особу власника авто. При цьому відповідні номери можуть застосовувати для безпеки осіб, яких охороняють державні служби.

Також розслідувачі помітили, як перед виїздом Volvo територію уважно обстежували кінологи із собакою. Журналісти з’ясували, що автівки, на яких приїздили кінологи, належать до автопарку одного із підрозділів Служби безпеки України.

Згодом вони зафіксували той самий кортеж із номерами прикриття на в’їзді до Головного управління розвідки Міноборони, розташованого на Рибальському острові. Після ретельного аналізу соціальних мереж розслідувачам вдалося опосередковано встановити особу пасажира чорного Volvo.

«Як з?ясувалося, Олександр Гогілашвілі, Марія Левченко та її сестра у соцмережах дружать з Маріанною Будановою – дружиною головного військового розвідника Кирила Буданова. Сам Гогілашвілі викладав спільні фото з Будановим, зроблені у серпні цього року. Тож охоронюваною особою, що пересувається у кортежі із посиленими заходами безпеки, ймовірно, є саме головний розвідник України», – йдеться у публікації.

Як зазначають журналісти, при цьому Кирило Буданов майже півтора року очолює Головне управління розвідки, яке є одним із найважливіших органів у боротьбі з російською агресією.

«В умовах високого ризику нападу Росії на Україну вже цієї зими роль Буданова важко переоцінити», – зауважують розслідувачі.

При цьому раніше ЗМІ повідомляли про можливу наявність в Олександра Гогілашвілі паспорта громадянина Російської Федерації.

«Тож з огляду на ймовірне російське громадянство Олександра Гогілашвілі, спільне проживання з ним керівника військової розвідки може становити загрозу для національної безпеки України», – наголошують журналісти.

На момент публікації матеріалу у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони не відповіли журналістам видання на запит щодо спільного проживання керівника ГУР з імовірним громадянином Росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дослідження
В тему