Поради

Вчені визначили речовини, які знижують шкідливість червоного м’яса

Вчені визначили речовини, які знижують шкідливість червоного м’яса

Вчені з проекту PHYTOME з'ясували, що особливі рослинні речовини можуть замінити канцерогенні нітрити в продуктах з червоного м'яса.

Результати дослідження опубліковані в журналі Molecular Nutrition and Food Research.

В рамках дослідження вчені додавали в ковбаси, шинку, варене і в'ялене червоне м'ясо натуральні екстракти різних рослин і їх суміші. З'ясувалося, що речовини, що містяться в розмарині, зеленому чаї і рейнутрії японській можуть замінити канцерогенні консерванти, що додаються в м'ясні продукти.

Вчені проаналізували зміст нітритів у фекаліях учасників з трьох груп, які їли м'ясні продукти з різною обробкою. Перша група їла ковбаси, шинку і червоне м'ясо, оброблені традиційним способом. Друга споживала м'ясні продукти, приготовлені за інноваційною технологією; третя група їла тільки біле м'ясо.

Дослідники виявили, що рівень нітритів у другій групі був значно нижче, ніж в першій і приблизно таким же, як в третій.

«Постійні побоювання з приводу сильно переробленого червоного м'яса часто зосереджені на ролі нітриту і його зв'язку з раком. Проект PHYTOME вирішив цю проблему, створивши продукти з переробленого червоного м'яса, які замінюють добавки рослинними альтернативами», - йдеться в прес-релізі.

Дослідженням перспектив поліпшення якості продуктів займається міжнародний проект PHYTOME. Він спрямований на розробку інноваційних м'ясних продуктів, де нітрит харчової добавки замінений на натуральні сполуки. Біологічно активні сполуки з фруктів і овочів сприяють поліпшенню здоров'я кишечника і знижують ризик розвитку колоректального раку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: м'ясо, вчені, дослідження
В тему