Поради

Чому карооким довіряють більше, ніж людям із блакитними очима

Чому карооким довіряють більше, ніж людям із блакитними очима

Дослідники Університету Чарльза в Празі провели незвичайний експеримент для з'ясування ступеня довіри до людей в залежності від кольору очей. Найбільший відсоток учасників визнав карооких людей на фото такими, що заслуговують на більшу довіру.

В процесі експерименту вчені показали нові фотографії, на яких міняли колір очей одним і тим же людям, в результаті чого були зроблені цікаві висновки. Виявилося, довіру викликають скоріше властиві карооким людям риси обличчя, а не сам колір очей як такий. Наприклад, у карооких чоловіків частіше зустрічаються підняті куточки губ, широкі підборіддя і великі очі, в той час як у блакитнооких - вузький рот, очі невеликого розміру і опущені куточки губ. Кароокі жінки, як виявилося, вважаються більш надійними, хоча статистично це менш виражено, ніж у випадку з темноокими чоловіками.

На початку нульових в США було проведено дослідження за участю тисячі жінок від 16 до 35 років. Результати його досить цікаві: блакитні і сірі очі надають власникові образ «милої» (42%) і доброї (10%) людини, зелені очі асоціюються із сексуальністю (29%) і хитрістю (20%), а карі - з розвиненим інтелектом ( 34%) і добротою (13%).

Професорка Джоана Роб з університету Лоувіл, США, стверджує, що блакитноокі люди більш схильні до стратегічного мислення і краще грають в гольф, а кароокі мають хорошу пам'ять, дуже розважливі і темпераментні.

Про взаємозв'язок кольору очей і характеру людини люблять згадувати астрологи і психологи. Найчастіше стверджують, наприклад, що синьоокі люди наполегливі і сентиментальні, але бувають зарозумілими. Сіроокі розумні, але безсилі в питаннях, які потребують чуттєвого підходу, а зеленоокі, наприклад, ніжні і, одночасно з цим, бувають надмірно принципові.

Не завжди подібні висновки будуються на статистичних дослідженнях та опитуваннях. Є тут і раціональне наукове зерно. Наприклад, вчені виявили ген PАХ6, який грає серйозну роль в пігментації райдужної оболонки і тип особистості. Він бере участь в розвитку частини лобової частки, яка відповідає за співпереживання і самоконтроль.

Таким чином, можна стверджувати, що характер людини і колір її очей біологічно взаємопов'язані, але досліджень в даній області все ще недостатньо, щоб вважати подібні заяви науковими.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Люди, вчені, дослідження, чехія
В тему