2 Вересня 2021
Новини

Як знизити ризик довготривалих симптомів після COVID

Як знизити ризик довготривалих симптомів після COVID

Науковці зазначають, що ті особи, які повністю вакцинувалися проти коронавірусу, з меншою імовірністю матимуть довготривалі симптоми.

Про це пише BBC.

Відповідні дослідження зробили під керівництвом Королівського коледжу в Лондоні. Зауважують, що після щеплення, окрім меншого ризику зараження, також, якщо людина вже хвора, то припиняється розвиток хвороби.

За спостереженнями вчених, в особіб, які хворіють на COVID-19 після повного щеплення, шанси на розвиток симптомів тривалістю понад 4 тижні знижуються на 50%. 

Усі дані аналізували з британського додатку Zoe Covid Study, що відстежує інформацію про симптоми, вакцини та тести. Загалом з грудня 2020 року по липень 2021 відстежили стан здоров’я понад 1,2 мільйонів дорослих, які отримали одну дозу вакцини, і понад 900 тисяч, які отримали дві дози.

Лише 0,2% повністю вакцинованих підтвердили, що заразилися коронавірусом після вакцинації (2370 випадків). 5% (592) повністю вакцинованих, які згодом інфікувалися, мали Long COVID (хворіли 28 днів з моменту позитивного тесту). У невакцинованій групі цей показник становив близько 11%.

Також, за спостереженнями, люди віком від 60 років, які повністю щепилися частіше повідомляли про безсимптомну хворобу, ніж невакциновані особи. 

Дослідники стверджують, що люди з груп підвищеного ризику мають бути забезпечені бустерною вакциною.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, Світ, дослідження
В тему