26 Січня 2021
Новини

Як вибрати шампунь: поради

Як вибрати шампунь: поради

Ви точно знаєте до якого типу належить ваше волосся? З впевненістю можемо вам сказати, що визначити свій тип волосся «раз і назавжди» практично неможливо, адже організм людини зазнає змін, і, відповідно, стан волосся змінюється також.

Окрім того, що шампунь має вимити волосся, він ще й має відшкодовувати втрату білків, вологи і поживних речовин, захищати кутикулу, усувати електризацію тощо.

Отож, у вас нормальний тип волосся, якщо ви миєте голову раз у два-три дні. У відповідні шампуні додають менше «миючих» компонентів. Він м'яко очищає волосся, не впливаючи на рівень природного виділення жиру.

Якщо ж ви миєте волосся щодня, то у вас жирний тип. Волосся не має об’єму, січуться кінчики і воно практично не електризується. Тоді вам варто звернути увагу на шампуні з вмістом кропиви, ромашки, шавлії, кори верби, листя смородини, мати-й-мачухи і берези. Також не відкидайте варіанти з вмістом глини.

Рекомендуємо поспостерігати за своїм раціоном. Не варто вживати шкідливі вуглеводи, смаженого, солоного і гострого.

У вас сухий тип волосся, якщо ви миєте його раз на тиждень, кінчики січуться, а здоровий блиск зберігається лише певний час після миття. У такому випадку вам потрібен шампунь, який містить зволожуючі компоненти. На кшталт маслел ши, авокадо і мигдалю. У його складі мають бути рослинні екстракти, ланолін, пантенол і гліцерин.

Якщо ж мити волосся вам потрібно кожні 4 дні, а здоровий блиск зберігається тільки на коренях, то у вас змішаний тип. Рекомендуємо маски або кондиціонери наносити на волосся, значно відступаючи від прикореневої зони.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волосся, Поради, Здоров'я
В тему