25 Січня 2021
Новини

Однією із причин COVID-19 визнали страх

Однією із причин COVID-19 визнали страх

Психотерапевт Ігор Салинцев заявив, що панічний страх перед коронавірусом може спровокувати реальні проблеми зі здоров’ям.

Експерт підкреслив: емоційний і психічний стан людини нерідко віддзеркалюється і на фізіології:

«Наростаюча, зайва тривожність, якщо нею не займатися, не лікувати, знижує рівень стійкості психіки, знижує обмінні процеси в організмі і його силу. Відповідно, імунітет буде знижуватися, і вразливість до різних патологій буде посилюватися. Тривожна людина більш вразлива, в тому числі і до вірусної патології».

Щоб позбутися від страху і убезпечити себе, Салинцев порекомендував зробити щеплення від коронавірусу. По-перше, це захистить від COVID-19, а, по-друге, знизить рівень тривожності. Таким чином, буде усунуто негативний тиск на імунітет, яке робить організм уразливим перед будь-якою інфекцією.

Додатково до цього, медик закликав людей не вірити чуткам про коронавірус і намагатися отримувати інформацію тільки з достовірних джерел:

«Чим людина інформованіша, тим менше вона тривожиться і боїться. Люди бояться, коли чогось не знають, недостатньо розуміють або спираються на недостовірну інформацію і чутки».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, психологія, Здоров'я
В тему