25 Січня 2021
Новини

В Україні хочуть відновити адаптивний карантин: що це означає

В Україні хочуть відновити адаптивний карантин: що це означає

Влада України розглядає можливість повернення до адаптивного карантину в областях та місті Києві. Нагадаємо, наразі в усіх регіонах діють обмеження так званої «помаранчевої» зони.

«Поки ми живемо в загальних карантинних обмеженнях. Ми протягом цього тижня проаналізуємо ситуацію. В тому числі в розрізі регіонів, де і яка епідеміологічна ситуація. Згідно нашої стратегії, ми хочемо повернутися до адаптивного карантину», – сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Разом з тим, за його словами, щоб країна повернулась до адаптивного карантину, «щоб це було ефективно, потрібно проаналізувати, як відрізняється ситуація в одному регіоні й іншому».

За даними МОЗ, з початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіли майже 1,2 млн осіб, померли понад 21,9 тис.

Минулої доби в Україні було виявлено 2 тис. 516 нових випадків коронавірусної хвороби, померли 63 особи.

Довідка

Адаптивний карантин для регіонів означає, що регіони позначатимуть зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення Covid-19, залежно від епідемічної ситуації. Маркуватиме регіони автоматизоване програмне забезпечення на основі алгоритмів і даних. Національна комісія ТЕБ та НС затверджуватиме дані. Додатково посилюються обмежувальні заходи у регіонах із “зеленим” рівнем епідеміологічної небезпеки. 

У регіонах “зеленого”, “жовтого” та “помаранчевого” рівнів: дозволяється проведення спортивних заходів без глядачів та за умови дотримання учасниками протиепідемічних заходів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, карантин
В тему