5 Січня 2021
Новини

Три ознаки неправильного харчування

Три ознаки неправильного харчування

Складаючи свій щоденний раціон, звертайте увагу, як реагує ваш організм на їжу. За деякими ознаками можна досить просто зрозуміти, правильно ви харчуєтеся чи ні.

Симптоми, які вказують на те, що варто змінити своє меню, - в цьому матеріалі.

Почуття тривоги і пригніченості

Якщо ви бачите, що дедалі частіше вас опановують такі емоції, є сенс звернути увагу на те, що ви їсте. Найчастіше такі стани відзначають любителі фаст-фуду: це відбувається через добавки, які щедро додають у піцу і бургери. Схожим чином діють на організм випічка, кава, цукор, газовані напої.

Часті застуди

Якщо організму не вистачає вітамінів і корисних речовин, він практично негайно дасть про це знати. Імунна система дасть збій, а значить, людину здолають хвороби. «Домовитися» з організмом можна, виключивши з раціону шкідливу їжу і напої (алкоголь, газовані води, фаст-фуд, багато солодкого і т.п.) і збільшивши споживання корисних продуктів (овочі, фрукти, нежирне м'ясо, кефір, висівки і т. п.).

Проблеми з волоссям

Тьмяні і ламкі пасма можуть бути ознакою того, що вам не вистачає вітамінів, білків або жирів. Збалансування харчування прийде на допомогу. Якщо ви побачили, що волосся почало випадати, можливо, організм вимагає заліза. Включіть до раціону печінку і морепродукти. Лупа теж може свідчити про неправильне раціоні: проблема виникає, якщо ви споживаєте мало корисних жирів. Виправте ситуацію, включивши в меню оливкову олію, жирну рибу, горіхи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я, Поради
В тему