30 Грудня 2020
Новини

Чому не можна кидати пельмені в гарячу воду

Чому не можна кидати пельмені в гарячу воду

Користувач китайської мережі WeChat назвав головну помилку при варінні пельменів і розповів, як правильно готувати страву.

Автор поста підкреслив, що варити заморожені пельмені не так просто, як здається на перший погляд. Багато людей кидають пельмені в каструлю з окропом, через що вони лопаються, розварюються і злипаються.

«Чому заморожені пельмені лопаються при варінні? Причина - в різниці температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватися. Заморожені пельмені відносно сухі і не пластичні, тому при розширенні вони починають лопатися і в результаті розвалюються», - пояснив юзер.

Користувач також нагадав, що при високій температурі відбувається склеювання крохмалю, який знаходиться на поверхні тіста, що провокує злипання пельменів.

За словами китайця, перед варінням пельмені необхідно довести до нормальної температури, - для цього їх потрібно замочити у воді на кілька хвилин.

«Крім того, тісто вбере деяку кількість води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть», - зауважив він.

Друга порада стосується вибору оптимальної температури води. Юзер підкреслив: важливо, щоб вода не була холодною або окропом, кращий варіант - температура води в 50 градусів.

«Порада третя: незалежно від того, які пельмені ви варите - свіжі або морожені, після закипання води в каструлю необхідно додавати холодну воду, щоб температура нагріву залишалася рівномірною», - підсумував китаєць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: страви, Поради, китай
В тему