Користувач китайської мережі WeChat назвав головну помилку при варінні пельменів і розповів, як правильно готувати страву.
Автор поста підкреслив, що варити заморожені пельмені не так просто, як здається на перший погляд. Багато людей кидають пельмені в каструлю з окропом, через що вони лопаються, розварюються і злипаються.
«Чому заморожені пельмені лопаються при варінні? Причина - в різниці температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватися. Заморожені пельмені відносно сухі і не пластичні, тому при розширенні вони починають лопатися і в результаті розвалюються», - пояснив юзер.
![](https://t1.ua/prm_mat/kinezi.jpg)
![](https://t1.ua/prm_mat/kinezi_mob.jpg)
Користувач також нагадав, що при високій температурі відбувається склеювання крохмалю, який знаходиться на поверхні тіста, що провокує злипання пельменів.
За словами китайця, перед варінням пельмені необхідно довести до нормальної температури, - для цього їх потрібно замочити у воді на кілька хвилин.
«Крім того, тісто вбере деяку кількість води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть», - зауважив він.
Друга порада стосується вибору оптимальної температури води. Юзер підкреслив: важливо, щоб вода не була холодною або окропом, кращий варіант - температура води в 50 градусів.
«Порада третя: незалежно від того, які пельмені ви варите - свіжі або морожені, після закипання води в каструлю необхідно додавати холодну воду, щоб температура нагріву залишалася рівномірною», - підсумував китаєць.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.