21 Грудня 2020
Новини

6 дієвих способів, як покращити свій імунітет та підвищити життєву енергію

6 дієвих способів, як покращити свій імунітет та підвищити життєву енергію

Те, що ви їсте і який спосіб життя ви ведете, впливає не тільки на ваш зовнішній вигляд. Здорове харчування та хороші звички впливають на ваше самопочуття, здоров’я, якість сну та енергію. Вони також підвищують ваш імунітет. 

Чим більше ви смакуєте зелені, тим більше ви зміцнюєте своє тіло. Ось кілька порад, які покращать настрій та підбадьорять вас та допоможуть зберегти здоров'я надовго.

№1. Уникайте оброблених продуктів

Оброблена їжа не корисна для вашого тіла або шкіри, бо харчування, засноване на шкідливій їжі, підсолоджених напоях також послаблює ваш імунітет, тому й ви почуваєте себе гірше. Якщо ви часто вживаєте шкідливі для здоров’я продукти, вам може не вистачати вітамінів та мікроелементів, які зміцнюють організм і допомагають боротися з інфекціями. 

Вибирайте свіжі, сезонні овочі та фрукти, горіхи, насіння та цільнозернові вуглеводи. Така їжа є джерелом цінних поживних речовин та антиоксидантів, які підтримують ваше здоров’я та зменшують запалення у вашому тілі. Вживайте оброблену їжу якомога менше, а бажано ... зовсім відмовтесь!

№2. Їжте мариновачі овочі 

Мариновані овочі та фрукти в моді зараз, і недарма. Незалежно від того, чи їсте ви більше маринованої ріпи, кімчі чи маринованих огірків, ферментовані продукти є безцінними для мікробіоми кишечника. 

Мариновані овочі містять хороші бактерії, які називаються пробіотиками, які допомагають травленню, але також чудово підсилюють імунітет. На думку фахівців, саме здоров’я нашого кишечника відповідає за наше самопочуття та здоров’я. Інші джерела пробіотиків - це натуральний йогурт, кефір і квашена капуста.

Якщо з якихось причин вам складно їсти мариновані продукти, введіть у свій раціон пробіотичні добавки та закуски, які забезпечать бактерії, необхідні вашому кишечнику.

№3. Споживайте суперпродукти

Гіппократ сказав, що наша їжа повинна бути ліками, а ліки - їжею. І хоча ви можете відновити свій імунітет і сили, вживаючи більше овочів, фруктів або відмовляючись від нездорових закусок, не зайве споживати і суперпродукти. 

Суперпродукти - це продукти, що містять набагато більше мікроелементів, корисних для вашого здоров'я, ніж інші здорові продукти. 

Сюди входять, наприклад:

  • мака, що є джерелом природної енергії;
  • хлорела відома своїми очисними властивостями;
  • ягоди асаї, які зміцнюють і посилюють обмін речовин.

Ви можете знайти всі найкращі суперпродукти у формі зручних таблеток або порошку, які ви можете додавати до своїх страв. 

№4. Їжте здорові жири

Зазвичай нашому меню бракує корисних, ненасичених жирних кислот. Вони є джерелом енергії та мають протизапальні властивості. Таким чином, вони в значній мірі підтримують імунітет і забезпечують швидке одужання від застуди та сезонних осінніх чи зимових інфекцій. Переконайтеся, що на вашій тарілці якомога більше корисних жирів та омега-3 кислот.

Ви знайдете їх у жирній морській рибі (наприклад, лосось), рослинних оліях, горіхах, насінні та кісточках. Додайте їх до кожного прийому їжі. Все, що вам потрібно, це чайна ложка насіння чіа у вашій ранковій каші, столова ложка оливкової олії, додана в салат, або жменька горіхів для перекусу.

№5. Висипайтеся

Чим менше ви спите, тим менше у вас енергії. Але втома - не єдиний наслідок недосипу. Хронічне недосипання може стати причиною сезонних застуд. Гарний відпочинок та якісний сон важливі для того, аби ваш організм був хворобостійким. 

Дорослій людині потрібно не менше 6 годин сну, а оптимальна кількість - 8 годин. Лише так ви отримаєте більше енергії та зміцните свій природний імунітет. 

Тож подбайте про хороший вечірній розпорядок та належну гігієну сну. Що це означає? Лягайте спати в один і той же час щодня, спіть приблизно однакову кількість годин (бажано 7-8 годин), а перед сном добре провітріть спальню і вимкніть прилади, що випромінюють синє світло, тобто смартфон, планшет, ноутбук або телевізор, принаймні за півгодини до сну.

№6. Рухайтеся

Регулярні фізичні навантаження не тільки допоможуть вам залишатись стрункими, а й вивільнять ендорфіни, які називаються гормонами щастя. Вони відповідають за відчуття «енергетичного прискорення» після тренувань. Тож це ідеальний засіб від втоми та активатор діяльності. 

Крім того, активний спосіб життя підтримує імунну систему і допомагає організму швидше відновлюватися. Помірні фізичні вправи кілька разів на тиждень стануть найкращим рішенням, оскільки перевантаження може призвести до зворотного ефекту - втомлений організм менш здатний справлятися з інфекціями і потребує відпочинку. 

Якщо ви проводите більшу частину часу вдома, спробуйте включити навіть короткі вправи у свій розпорядок дня. Почніть день із чверті години стимулюючого пілатесу, а під час перегляду улюблених серіалів використайте еліптичний крос-тренажер або велотренажер. 

У вас немає такого обладнання? Не турбуйтеся. Ви можете займатися бігом на місці, або робити якісь вправи на килимку. Додавайте до цього щоденні, принаймні півгодинні прогулянки, і ви швидко відчуєте покращення настрою та здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, Харчування і дієти
В тему