14 Грудня 2020
Новини

7 способів поліпшити власну креативність

7 способів поліпшити власну креативність

Вважаєш, що природа не нагородила тебе особливими талантами? Помиляєшся! Вони є у кожної людини. Потрібно просто розвивати творче мислення. Воно допоможе тобі знаходити нестандартні рішення і генерувати нові ідеї.

Не чекай натхнення

Муза - дама примхлива, і спокійно сидіти, поки вона нарешті тебе відвідає, - справа невдячна. Часто саме в процесі роботи виникає те саме натхнення. Тому тримай ноутбук неподалік, щоб не упустити яскраву ідею і тут же її записати. Так що радимо бути терплячим і діяти, як спортсмени. Адже вони не чекають іскри, а йдуть і тренуються щодня. Ефект не забариться.

Розширюй горизонти

Опановуй нові навички, більше читай, бувай в незвичних місцях, знайомся з людьми, дивись документальні та науково-популярні фільми, відеоблог. Чим більше інформації ти отримуєш ззовні, тим більше їжі даєш своїй уяві.

Орієнтуйся на процес

Постарайся не контролювати надмірно творчий процес. Чи не обмежуй себе! Отримуй задоволення від того, що ти робиш, навіть якщо у тебе поки не дуже виходить досягти ідеального результату. Зрештою, навіть великі майстри робили начерки і писали чернетки, перш ніж створити свої шедеври. Надаючи занадто багато значення кінцевій меті, ти ризикуєш втратити радість від творчості тут і зараз.

Міняй рутину

Навіть звичайні справи намагайся робити не так, як звик. Шукай альтернативні способи проведення дозвілля - ходи на квести, грай в інтелектуальні або асоціативні гри, готуй за незвичайними рецептами, вигадуй нестандартні рішення стандартних завдань, досліджуй нові маршрути. Працюй, спілкуйся і вчися в абсолютно будь-якому місці. Зміна обстановки чудово стимулює фантазію.

І пам'ятай, що одного разу такий креативний підхід до вибору обстановки стане для тебе звичкою.

Слухай себе

Дій інтуїтивно, звертай увагу на випадкові ідеї, які відвідують твою голову. Навіть якщо в моменті вони можуть здатися не найперспективнішими, що не відмахуйся. Дивись на всі боки, уважно реагуй на те, що відбувається. Несподівані думки можуть дати поштовх для розвитку твого проекту або стати основою для нового. І не старайся запам'ятати спонтанні ідеї і враження, які до тебе приходять, - краще записуй.

Відволікайся

Вчися дистанціюватися від своїх завдань. Так ти зможеш перемикатися з конкретного способу мислити на абстрактний. Що, своєю чергою, дасть змогу знаходити цікаві рішення. Відволікатися корисно і періодично потрібно. Зроби паузу на 10-15 хвилин. Пограй в логічну гру або стратегію, послухай музику, поспілкуйся з друзями або родичами, а потім повернися до проекту.

Фільми, до речі, чудово урізноманітнять осінній вечір у стилі хюгге – на самоті ти будеш або в компанії, вже залежить від тебе.

Пам'ятай, змінювати фокус уваги завжди корисно. Дуже ймовірно, що тебе відвідають нові ідеї!

Експериментуй

Будь відкритим! Щоб зрозуміти, що дійсно тобі до душі, намагайся займатися чимось новим. Шукай способи самовираження і не бійся багатозадачності. Записуй відео, роби колажі, монтуй ролики, малюй ілюстрації на комп'ютері.

Варто тільки почати!

Світ повний можливостей, і, для того щоб це зрозуміти, тобі досить відкрити ноутбук і діяти за цим чек-лістом!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, психологія, відпочинок
В тему