Традиційна новорічна страва: небезпека, про яку ніхто не знав
У салату олів’є, без якого багато хто не уявляє святкування Нового року, є чимало шкідливих властивостей.
Про це розповіла дієтолог, гастроентеролог Марина Хорол, повідомляє Rambler.ru.
За словами лікаря, по-перше, в салаті велику кількість інгредієнтів, і організму важко переварити всі продукти.
«Для підшлункової залози це така іграшка, яка доставляється досить складно. Тому що потрібно знайти саме ті ферменти, які будуть розщеплювати один продукт, другий, третій і так далі», - розповіла Марина Хорол.
По-друге, зазвичай олів’є заправляють майонезом і сметаною, які дуже жирні й калорійні.
«Це теж удар по печінці, по підшлунковій залозі і жовчному міхуру», - пояснила дієтолог.
Крім того, в салаті швидко розмножуються мікроорганізми, якщо він стоїть на столі всю ніч. Навіть при зберіганні в холодильнику через кілька днів олів'є може привести до отруєння:
"У перших числах січня, як правило, багато отруєнь. Дуже багато людей звертаються до лікарень, тому що поліклініки закриті. Отруєнь, захворювань підшлункової залози - панкреатит".
Медик запропонувала заправляти салат йогуртом і з'їдати його день у день невеликими порціями.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.