14 Грудня 2020
Новини

Традиційна новорічна страва: небезпека, про яку ніхто не знав

Традиційна новорічна страва: небезпека, про яку ніхто не знав

У салату олів’є, без якого багато хто не уявляє святкування Нового року, є чимало шкідливих властивостей.

Про це розповіла дієтолог, гастроентеролог Марина Хорол, повідомляє Rambler.ru.

За словами лікаря, по-перше, в салаті велику кількість інгредієнтів, і організму важко переварити всі продукти.

«Для підшлункової залози це така іграшка, яка доставляється досить складно. Тому що потрібно знайти саме ті ферменти, які будуть розщеплювати один продукт, другий, третій і так далі», - розповіла Марина Хорол.

По-друге, зазвичай олів’є заправляють майонезом і сметаною, які дуже жирні й калорійні.

«Це теж удар по печінці, по підшлунковій залозі і жовчному міхуру», - пояснила дієтолог.

Крім того, в салаті швидко розмножуються мікроорганізми, якщо він стоїть на столі всю ніч. Навіть при зберіганні в холодильнику через кілька днів олів'є може привести до отруєння:

"У перших числах січня, як правило, багато отруєнь. Дуже багато людей звертаються до лікарень, тому що поліклініки закриті. Отруєнь, захворювань підшлункової залози - панкреатит".

 Медик запропонувала заправляти салат йогуртом і з'їдати його день у день невеликими порціями. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, здоровий спосіб життя, кухня, їжа, свято
В тему