31 Грудня 2019
Новини

Чи підвищать вартість проїзду в луцьких тролейбусах (відео)

Чи підвищать вартість проїзду в луцьких тролейбусах (відео)

Керівникк ЛПЕ Володимир Пуц добре знає про ті проблеми, з якими щодня зіштовхуються перевізники.

В ефірі програми «Про життя» телеканалу «Аверс» він розповів про роботу ЛПЕ, виклики, які ставить перед підприємством сучасність, та перспективи, на які він разом з колективом покладає надії, пише ІА Волинські новини.

«На сьогодні підприємство електротранспорту працює у звичному режимі. Через два роки святкуватиме 50-літній ювілей. Я пам’ятаю той день, коли містом уперше пішли тролейбуси.

Наразі на підприємстві 45 транспортних засобів, 415 працівників, серед них – 95 водіїв. Звісно, ми працюємо у важких умовах, тому що транспорт усе-таки не новенький. А виконувати перевезення, особливо для соціально незахищеного населення, ми зобов’язані і відповідно до закону України, і передусім для того, щоб задовольнити потреби пасажирів. Люди потребують кращого комфорту, яким ми сьогодні похвалитися не можемо. Робимо все для того, щоб наявний транспорт виходив на лінію, і нам це вдається.

Відколи я вдруге очолив підприємство, а це два з половиною роки, ми жодного тролейбуса не поставили під паркан, не зняли з лінії. І тільки ми знаємо, як це вдається. Працюємо у три зміни. У нічну зміну трудиться ремонтна бригада, аби на п’яту ранку тролейбуси були готові до виходу на лінію.

Та перспективи в нас є, я думаю, що навесні прийдешнього року ми оновимо парк. Є програма «Міський тролейбус», у якій беремо участь. Її було започатковано в 2016 році, ми – одне з 11 міст України, де заплановано оновлення тролейбусних парків. Усі потрібні документи лежать і в Києві у міністерстві інфраструктури, міністерстві фінансів, і в Європейському інвестиційному банку. Євробанк підвів підсумки і вголос сказав, що Луцьк готовий до фінансування і в подальшому до укладення договору з переможцем тендеру, ми його оголосимо найближчим часом. А за місяць маємо укласти договір, ще за 20 днів – отримати аванс із Євробанку. Сподіватимемося, що все вийде і нічого нам не завадить».

Чому проїзд у такому екологічному виді транспорту, як тролейбус, дешевший, хоча сама техніка є досить дорогою?

«Електротранспорт розрахований на людей, які є менш соціально захищеними, пільговиків, які сьогодні їздять безплатно, а їх дуже багато. До 2016 року фінансування йшло з державного бюджету, сьогодні його на себе взяло місто (маю на увазі відшкодування за пільгове перевезення). Тільки за електроенергію за рік ми платимо понад 22 мільйони. Але міська влада не ставить за мету підвищувати ціну проїзду в тролейбусах, тому що наші пасажири – платники податків, а ці кошти надходять у бюджет, із якого відшкодовують пільговий проїзд.

Тому вже коли є дуже велика потреба, тобто коли треба піднімати зарплати працівникам, коли збільшується ціна на електроенергію, на матеріали, на ремонтні роботи, піднімаємо вартість проїзду. І то ми – одне з останніх міст в Україні, де йде підняття ціни.

Сьогодні вартість проїзду становить чотири гривні, про підняття ціни не йдеться. Робимо все для того, аби такий тариф залишився на довший час, бо ж знаємо, як болісно сприймає це населення. Ми це робимо у крайньому випадку й активізовувати цю роботу ніхто не збирається».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, громадський транспорт
В тему