Які хвороби провокує звичайна олія
Вчені-хіміки висловилися про можливість речовин зі складу соняшникової олії провокувати запалення, гормональні порушення, погіршення стану шкіри.
Фахівці радять не використовувати для готування і вживання рафіновану соняшникову олію, повідомляє Країна здоров’я.
Нерафінована соняшникова олія відома тим, що містить велику кількість вітаміну Е і поліненасичені жирні кислоти, важливі для нормальної роботи серцево-судинної системи. Вона довгий час належала до розряду корисних і рекомендованих продуктів.
Але сьогодні з боку вчених звучить думка про те, що така олія здатна викликати серйозні захворювання. Так керівник лабораторії хімії харчових продуктів Володимир Безсонов повідомив, що вживання цього продукти може провокувати гормональні відхилення і погіршення якості шкіри.
Для приготування їжі фахівці радять використовувати кокосову, пальмову олії, вершкове масло або сало. При смаженні в них не утворюються шкідливі речовини.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.