Відео

«Метеочутливі» люди самі собі навіюють погіршення здоров’я: лікар розвіяла міфи (відео)

«Метеочутливі» люди самі собі навіюють погіршення здоров’я: лікар розвіяла міфи (відео)

Більшість людей, які вважають себе метеозалежними, самі себе «програмують» на те, який у них буде стан. Адже лише у близько 10% людей може бути погане самопочуття при перепадах погоди.

Про це розповіла в ефірі ObozTV лікар-невропатолог Юлія Івченко.

Медик звернула увагу, що багато пацієнтів пов'язують зі змінами погоди біль у суглобах.

Однак, за її даними, такий зв'язок доведений лише частково. Зокрема, існує різниця між захворюваннями хребта, остеопорозом і запаленням суглобів.

«Проблеми з хребтом – це найчастіше запалення м'язів. Через те, що ми неправильно сидимо. Постава і все таке. Остеопороз – це вимивання кальцію з кісток. Грубо кажучи, кістка стає менш міцною через те, що її структура не така щільна", – зазначила Івченко.

»І погода тут вплинути аж ніяк не може. Впливає тільки харчування і спосіб життя, а на певному рівні – вже медикаментозне лікування», – роз'яснила невропатолог.

Однак, за словами лікаря, різку зміну погоди дійсно можуть «відчувати» люди, у яких проблеми з великими суглобами – наприклад, колінними. Справа в тому, що в таких суглобах багато рідини, яка виступає «змащуванням».

«За дослідженнями таких людей знайшли зв'язок. Коли змінювався атмосферний тиск чи вологість, у них або посилювався біль, або порушувався обсяг руху в цих суглобах», – зауважила Івченко.

Як писав OBOZREVATEL, також Івченко розповіла про вплив магнітних бур на здоров'я. Найгостріше на них реагують люди з захворюваннями серцево-судинної і нервової системи, а також опорно-рухового апарату. Але неприємні відчуття можуть виникати і у абсолютно здорових людей – просто в меншій мірі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему