23 Вересня 2019
Новини

6 звичок, які шкодять вашому хребту

6 звичок, які шкодять вашому хребту

Нестерпний біль у спині і розвиток остеоартрозу з втратою рухливості – такий результат руйнівних процесів у хребті. Медики назвали шкідливі звички, які можуть призвести до таких наслідків.

Любов до кави

Кофеїн сприяє вимиванню кальцію з кісток. Отже, звичка пити багато кави може шкодити скелету і хребту, якщо людина не буде додатково вживати продукти, багаті на кальцій.

Куріння

Ця шкідлива звичка гальмує циркуляцію крові в міжхребцевих дисках, через що вони стають особливо вразливі до різних ушкоджень.

Тривале сидіння на стільці

Половина офісних працівників страждають від болю в нижньому відділі хребта. Тривале сидіння вкрай шкідливе для хребта: його природна S-форма при сидінні перетворюється на С, що майже блокує м’язи пресу і спини, які повинні підтримувати тіло, немов каркас. Все навантаження переноситься на таз і хребет, посилюючи тиск на міжхребетні диски. Навіть правильна сидяча поза спричиняє серйозний тиск на спину, а що вже говорити про неправильну.

Захопленість смартфоном

Більшість сучасних людей щодня проводять не менше 2–4 годин у смартфоні. Тим часом, така звичка змушує людину постійно дивитися вниз, на екран гаджета, а це провокує напругу в шийному відділі і справляє негативний тиск на весь хребетний стовп. Користувачі смартфонів мають більше 700 годин зайвого навантаження на спину і шию на рік, ризикуючи заробити сколіоз і проблеми з хребетними дисками.

Сидіння в позі «нога на ногу»

Ця звичка для хребта однозначно дуже шкідлива, оскільки збільшується навантаження на крижово-клубові зчленування. У людини, яка часто сидить саме так, можуть з’явитися артроз, тромбоз, застій крові в області малого тазу, порушення кровообігу і лімфообігу, варикозне розширення вен.

Сутулість

У людини, що сутулиться, шийний і поперековий відділи автоматично починають зазнавати підвищеного навантаження. Особливо це шкідливо при довгому сидінні на стільці – так збільшується ризик виникнення сколіозу хребта і навіть порушення кровопостачання мозку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я, здоровий спосіб життя, шкідливі звички, хребет
В тему