15 Вересня 2019
Новини

Ягідка до ягідки: природні ліки для нормалізації тиску

Ягідка до ягідки: природні ліки для нормалізації тиску

Декі домашні рецепти допомагають знизити артеріальний тиск.

Таким засобом, зокрема, є брусниця. Листя і ягоди цієї рослини допомагають боротися не тільки з підвищеним тиском, але і володіють загальнозміцнювальними властивостями, пише Країна здоров’я.

Ще одним ефективним засобом є малина. У цій ягоді є безліч потрібних серця і судин корисних речовин: вітаміни групи В, С і РР, а також калій, магній, залізо і органічні кислоти. Крім того, малина відома своїми протизапальними властивостями. Дослідження показали, що щоденне вживання малини допомагає знизити тиск на п'ять пунктів без застосування ліків.

Також користь принесуть барбарис і часник. Якщо ягоди можна заварювати, то часник рекомендується вживати тільки в свіжому вигляді.

Валеріана і пустирник є хорошими засобами, що допомагають заспокоїтися. Вони благотворно впливають на функції нервової системи, що позитивно позначається на рівні артеріального тиску.

Варто пам'ятати, що ніякі народні засоби не зможуть замінити призначені лікарем ліки. Тому всім, хто страждає від підвищеного тиску, необхідна консультація фахівця і грамотна терапія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я
В тему