5 Серпня 2019
Новини

Їжте морозиво: чому дієтологи радять цей десерт

Їжте морозиво: чому дієтологи радять цей десерт

У рейтингу десертів перемогу здобуває морозиво.

Лікар-дієтолог Юлія Чехоніна радить їсти морозиво, ніж торт або шоколад, пише Країна здоров’я.

«У шматку торта або тістечку міститься близько 25-30 грамів жиру – в три рази більше, ніж у молочному морозиві. Значить, в них і калорій більше» – пояснила дієтолог.

На думку дієтологів, молочне морозиво є найкориснішим, тому що містить найменше жиру і калорій. У ньому також багато кальцію і фосфору, які є корисними для здоров'я кісток і зубів. Також в морозиві є калій і магній, які позитивно діють на серцево-судинну систему, і вітаміни групи В, необхідні нервовій системі.

Морозиво корисне, коли натуральне, і для його виготовлення використовують натуральні молоко і вершки. Можна трохи додати вершкового масла і цукру, але рослинний жир, загусники і емульгатори в складі гарного морозива не повинні бути.

«Калорійність різних видів морозива теж може відрізнятися. Молочне морозиво – менш калорійне, воно може містити близько 10 грамів жиру, тоді як у вершковому і пломбірі кількість жиру може варіюватися від 15 до 20 грамів», – додала дієтолог.

Тим, хто не їсть молоко, фахівець рекомендує готувати сорбети – вони можуть стати чудовою альтернативою «класичного» морозива. Для приготування сорбета в домашніх умовах слід збити фрукти блендером, розподілити масу по формах і помістити в морозилку.

Читайте також:

Яким має бути правильне та безпечне морозиво – Супрун

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, морозиво
В тему